Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Grad Zadar poticajima promovira HOP

04.05.2018. 11:39
Grad Zadar poticajima promovira HOP


Grad Zadar, UO za gospodarstvo, obrtništvo i razvitak otoka, objavio je javni poziv za otočne proizvođače – postojeće i buduće nositelje oznake Hrvatski otočni proizvod (HOP) s područja otoka Iž, Rava, Molat, Ist, Silba, Olib i Premuda.
Javni poziv je otvoren 30. travnja, a svi zainteresirani mogu se javiti do 28. prosinca 2018. godine ili do iskorištenja sredstava.
Grad Zadar ovim poticajima želi promovirati HOP i potaknuti razvoj otočne proizvodnje. Kako bi otočnim proizvođačima pomogli u jačanju konkurentnosti njihovih proizvoda na tržištu, iz UO za gospodarstvo, obrtništvo i razvitak otoka financijski će pomoći u podmirivanju troškova ishođenja dokumentacije, odnosno prava za korištenje oznake HOP prvi put ili obnovu postojeće dozvole te za sudjelovanje na sajmovima i raznim manifestacijama. Pravo na financijsku potporu imaju svi oni otočni proizvođači s navedenih otoka koji nemaju dugovanja prema Gradu Zadru i ne ostvaruju potporu po nekom drugom natječaju Grada za istu namjenu.
Otočni proizvođači će za ishođenje oznake HOP ili obnovu moći dobiti do 3000 kuna za sve svoje proizvode, a najviše 4000 za sudjelovanje na sajmovima i manifestacijama, odnosno 50 posto od stvarnih troškova. Grad Zadar je za ovu svrhu u proračunu za 2018. godinu osigurao 30 tisuća kuna.