Grad Zadar poticajima promovira HOP

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika valentinam
Briga za otočnu proizvodnju
Otočni proizvođači će za ishođenje oznake HOP ili obnovu moći dobiti do 3000 kuna za sve svoje proizvode, a najviše 4000 za sudjelovanje na sajmovima i manifestacijama, odnosno 50 posto od stvarnih troškova
Objavljen je natječaj za otočne proizvođače - postojeće i buduće nositelje oznake Hrvatski otočni proizvod (HOP)

Grad Zadar, UO za gospodarstvo, obrtništvo i razvitak otoka, objavio je javni poziv za otočne proizvođače - postojeće i buduće nositelje oznake Hrvatski otočni proizvod (HOP) s područja otoka Iž, Rava, Molat, Ist, Silba, Olib i Premuda.

Javni poziv je otvoren 30. travnja, a svi zainteresirani mogu se javiti do 28. prosinca 2018. godine ili do iskorištenja sredstava.

Grad Zadar ovim poticajima želi promovirati HOP i potaknuti razvoj otočne proizvodnje. Kako bi otočnim proizvođačima pomogli u jačanju konkurentnosti njihovih proizvoda na tržištu, iz UO za gospodarstvo, obrtništvo i razvitak otoka financijski će pomoći u podmirivanju troškova ishođenja dokumentacije, odnosno prava za korištenje oznake HOP prvi put ili obnovu postojeće dozvole te za sudjelovanje na sajmovima i raznim manifestacijama. Pravo na financijsku potporu imaju svi oni otočni proizvođači s navedenih otoka koji nemaju dugovanja prema Gradu Zadru i ne ostvaruju potporu po nekom drugom natječaju Grada za istu namjenu.

Otočni proizvođači će za ishođenje oznake HOP ili obnovu moći dobiti do 3000 kuna za sve svoje proizvode, a najviše 4000 za sudjelovanje na sajmovima i manifestacijama, odnosno 50 posto od stvarnih troškova. Grad Zadar je za ovu svrhu u proračunu za 2018. godinu osigurao 30 tisuća kuna.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno