Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Počelo friziranje s maskama

04.05.2020. 19:39


Popuštenjem mjera pandemije koronavirusa, jutros su nakon skoro mjesec i pol ponovno otvoreni frizerski saloni u Zadru.
Zadovoljnim Zadranima nije bio problem čekati red ispred svojih frizerskih salona, u kojima su frizeri od ranog jutra imali pune ruke posla.
– Nije mi problem čekati red, jer znam da ću se konačno ošišati, rekao je jedan Zadranin, koji je u šali dodao kako ga se unuče više neće plašiti, jer da ga ovako kosatog, njegov mali unuk Dino nije mogao prepoznati.
Dok su Silvija Delija i Ive Morović u frizerskom salonu za muškarce, primali klijente bez prethodne najave, u ženskom salonu »Greta«, ipak je bila druga priča. Kako je objasnila frizerka Ilenka Bilić, zbog držanja propisa distance i radi što manjeg zadržavanja, mi smo odlučile da se klijentice naručuju.
– Danas nam je prvi dan i sretni smo što ponovno radimo. Doduše, nije kao prije pojave koronavirusa, ali bolje je ikako nego nikako, poručila je frizerka Ilenka te istaknula zadovoljstvo zbog navale klijentica koje su dobile svoje termine u sklopu radnog vremena salona koji će preko tjedna biti otvoren od 7 do 21 sat.
U frizerskim salonima rade po propisima, te se koriste jednokratni mantili, ručnici, i rukavice, dok su maske obavezan dio opreme za frizere i klijente.
– Sve je jednokratno, a maske i rukavice su obavezne. Šišati s rukavicama nije baš ugodno, ali čovjek se na sve navikne, rekao je frizer Ive Morović, te je objasnio kako u njihovom salonu nema naručivanja, nego Zadrani čekaju svoj red ispred salona.
Uz poštivanje svih mjera koje je propisao Stožer civilne zaštite, tu je i mjera dezinfekcije prostora koje se drže Morović i Bilić u svojim salonima, tako da su oba frizerska salona zatvorena od 13 i 30 do 14 i 30 sati.