Borna Nimac kandidat mladih intelektualaca za gradonačelnika Benkovca

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika asaric
Uz već poznate stranačke liste
Jednostavno, došlo je vrijeme da mladi, stručni i neovisni preuzmu inicijativu, pokažu hrabrost, odlučnost, snagu i znanje kako bi osigurali boljitak zajednici, kazao je Borna Nimac, nositelj kandidacijske liste grupe birača za gradonačelnika Benkovca i Gradsko vijeće
Zadarski list
Borna Nimac, predvodnik mladih intelektualaca

Predizborno iznenađenje i pozornost Benkovčana izazvala je nestranačka lista mladih intelektualaca, nova politička snaga okupljena pod sloganom »Benkovac mora bolje«. Slogan je to Borne Nimca, nositelja kandidacijske liste grupe birača za gradonačelnika Benkovca i Gradsko vijeće.
- Jednostavno, došlo je vrijeme da mladi, stručni i neovisni preuzmu inicijativu, pokažu hrabrost, odlučnost, snagu i znanje kako bi osigurali boljitak zajednici, kazao je Borna Nimac, koji ulazak u izbornu utrku na lokalnim izborima ne smatra toliko političkom borbom, kaže on, već borbom za boljitak zajednice i života svojih sumještana, kako u gradu Benkovcu tako i u benkovačkim selima.
Naime, mladi 28-godišnji inženjer elektrotehnike iz Vukšića oko sebe okuplja mlade i obrazovane ljude. Njegov zamjenik je Jure Bašić, stručni specijalist računovodstva i financija, s iskustvom u radu s fondovima za projekte Europske unije.
Borna Nimac školovao se u Franjevačkoj klasičnoj Gimnaziji s pravom javnosti u Sinju, dok je fakultetsko obrazovanje i titulu stručnog specijalista inženjera elektrotehnike stekao 2018. godine u Splitu na Sveučilišnom odjelu za stručne studije.
- Iskustvo i znanje stečeno obrazovanjem i sudjelovanjem u Gradskom vijeću, Nimac sada odlučuje kapitalizirati na lokalnim izborima, poručio je Jure Bašić, kandidat za zamjenika gradonačelnika.

Ocjena: 
Prosječno: 5 (1 glasova)

Komentari

Slika korisnika monika
Mladi; możda ima svijeze ideje...

Monika

Slika korisnika mete
U principu ne komentiram komentare, ali ovaj puti to činim. Kako smo cijenjena gospođa Monika i moja malenkost rijetki koji daju svoje komentare na ovom portalu ovaj put ću se obratiti gospođi Moniki (pretpostavljam da se tako zove i da je rodom iz Poljske). Draga gospođo, da bi se razumjelo stanje u ovoj našoj državi, a to nije lako, morate upoznati mentalitet, svakodnevno živjeti s tim ljudima, naviknuti na to kad vam nešto kažu da to nije baš to...itd. Vas osobno doživljavam, iako Vas ne poznajem, kao vrlo pozitivnu osobu. Mi bismo bili sretni kad bi bilo ono kao što Vi pišete u svojim komentarima. Ali nije tako. Da ne dužim, pokušati ću Vam ukratko objasniti na primjeru ovog članka, budući da znam puno toga. Kao prvo, autor članka je Velimir Brkić iz Sukošana koji je trbuhozorac benkovačkog HDZ-a koji trnutno obnaša vlast u Benkovcu. Na prvu čudno, tj. promovira kandidata koji se suprotstavlja sadašnjem gradonačelniku Grada Benkovca. Zar ne? Prije svega na ovoj listi, a poznajem ih, nema intelektualaca. Postavlja se pitanje a zašto takav naslov. Moj odgovor je : Naručen članak. Ajmo dalje... Sadašnja benkovačka vlast (HDZ) i njen gradonačelnik Bulić ne stoje dobro. Imaju veliku i opasnu konkurenciju u u kandidatu za gradonačelnika Frani Tokiću i listi kandidata koju podržavaju Domovinski pokret i MOST. Da bi spasili ono što se da spasiti, Branko Kutija, bivši gradonačelnik Benkovca, sadašnji upravitelj Županijskih cesta iako je po struci inženjer tekstila(to je u Poljskoj nemoguće) , inicirao je formiranje ove liste koju predvodi Borna Nimac. ZAŠTO? Nekoliko je razloga za to: Prvo, Sadašnji gradonačelnik Bulić "visi", postoji opasnost da Tokić prođe u prvom krugu.Uvlačenjem Borne Nimca u igru najvjerojatnije će doći do drugog kruga izbora za gradonačelnika i to između Tokića(MOST i DP) i Bulića(HDZ). u tom slučaju u HDZ-u se nadaju glasovima onih koji pdržavaju dva ostala kandidata ali najviše svog prirodnog koalicijskog partnera SDSS-a, tj. pripadnika srpske nacionalne manjine. Drugi razlog je taj, da bi ovu listu bi trebali glasovati svi oni članovi HDZ-a koji ne podržavaju sadašnji vladajući HDZ u Benkovcu, a ako netko prođe pridružiti će se onima s liste , ajmo reći, pravog HDZ-a i na taj način osigurati većinu u vijeću. Ima još jedan razlog a taj da se bivši gradonačelnik osvećuje sadašnjem radi toga što ga je ovaj potonji ponizio izbacivši ga iz gradskog vijeća. Poštovana gospođo Monika, nadam se da sam Vam no ovom primjeru pomogao da shvatite našu hrvatsku stvarnost. Nije "bravo, divno ..." kako vi znate napisati. I ja bih volio da je tako ali nije. Molim Vas da ovaj moj komentar ne doživite osobno. Komentar je namijenjen i svim čitateljima portala, Vi ste mi samo bili inspiracija. Bez obzira na naše domaće probleme želim Vam da se ugodno osjećate u Lijepoj našoj. Pozdrav.(M.V)