Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Borna Nimac kandidat mladih intelektualaca za gradonačelnika Benkovca

04.05.2021. 11:45


Predizborno iznenađenje i pozornost Benkovčana izazvala je nestranačka lista mladih intelektualaca, nova politička snaga okupljena pod sloganom »Benkovac mora bolje«. Slogan je to Borne Nimca, nositelja kandidacijske liste grupe birača za gradonačelnika Benkovca i Gradsko vijeće.
– Jednostavno, došlo je vrijeme da mladi, stručni i neovisni preuzmu inicijativu, pokažu hrabrost, odlučnost, snagu i znanje kako bi osigurali boljitak zajednici, kazao je Borna Nimac, koji ulazak u izbornu utrku na lokalnim izborima ne smatra toliko političkom borbom, kaže on, već borbom za boljitak zajednice i života svojih sumještana, kako u gradu Benkovcu tako i u benkovačkim selima.
Naime, mladi 28-godišnji inženjer elektrotehnike iz Vukšića oko sebe okuplja mlade i obrazovane ljude. Njegov zamjenik je Jure Bašić, stručni specijalist računovodstva i financija, s iskustvom u radu s fondovima za projekte Europske unije.
Borna Nimac školovao se u Franjevačkoj klasičnoj Gimnaziji s pravom javnosti u Sinju, dok je fakultetsko obrazovanje i titulu stručnog specijalista inženjera elektrotehnike stekao 2018. godine u Splitu na Sveučilišnom odjelu za stručne studije.
– Iskustvo i znanje stečeno obrazovanjem i sudjelovanjem u Gradskom vijeću, Nimac sada odlučuje kapitalizirati na lokalnim izborima, poručio je Jure Bašić, kandidat za zamjenika gradonačelnika.