Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Perinčić: Ove godine imamo ogroman motiv za veliki rezultat

04.05.2021. 07:30


Pobjedom nad Hermes Analiticom košarkaši Zadra su spustili zastor na osnovni dio HT Premijer lige. U Jazine je u nedjelju stigao najlakši mogući protivnik, za kojeg se može kazati da je poslužio svrsi. Budući stanovnik Prve muške lige pokazao se idealnim sparing partnerom u trenutku kada su sve misli Zadrana uperene prema samoj završnici domaće lige u koju se prvenstveno želi ući u top izdanju, sa svim igračima na broju i s maksimalno napunjenim baterijama. Zato je bio potpuno shvatljiv, ali i oprostiv od strane stručnog stožera, jedan opušteniji obrambeni angažman u nedjeljnoj matineji koju je sastav s tek tri pobjede na kontu uspio iskoristiti za čak 87 ubačenih koševa, no košarkaši Hermesa ni u jednom trenutku nisu ugrozili sigurnu pobjedu sastava kojeg je s klupe predvodio Mršićev pomoćnik, Ivan Perinčić. Svi ciljevi su unatoč jednom mekanijem obrambenom pristupu ispunjeni i s velikim optimizmom se gleda na skorašnji početak doigravanja u kojem je želja otići do samoga kraja.


Podjela minutaže
– Čestitam svojim igračima na pobjedi. Pribojavali smo se da se netko ne ozlijedi jer pred nama je izuzetno bitan period. Zato smo u dogovoru s trenerom Mršićem igračima podijelili minutažu. Napadački smo bili dobri, lopta se dobro kretala, igrači su tražili jedan drugoga, ali obrana nije bila na nivou. Sada dolazi period koji nam je bitan i znam da će biti drugačiji pristup posebno u obrambenom smislu. Ne sumnjam da ćemo iskoristiti ovo vrijeme za regeneraciju i za nastavak u ovakvom ritmu jer treći krug smo završili bez poraza. Ove godine imamo ogroman motiv da napravimo veliki rezultat i da nakon 16 godina osvojimo dvostruku krunu – izelaborirao je Perinčić lagani posao kojeg su prije nedjeljnog ručka obavili njegovi štićenici i tako još čvršće zabetonirali lidersku poziciju na ljestvici s ukupnim učinkom od 29 pobjeda i četiri poraza. Nanizali su momci s Višnjika čak 12 pobjeda u prethodna dva mjeseca, a ta serija uspjeha je krenula nakon jedinog ovosezonskog premijerligaškog domaćeg poraza, doživljenog od Zaboka zadnjeg dana veljače. Od 2. ožujka kada je na Baldekinu svladana Šibenka do 2. svibnja i sraza s Analitičarima, Mršićeva momčad je demonstrirala moć u odnosu na ostale konkurente i doslovno protutnjala trećim krugom s čime se potpuno opravdano svrstala u kategoriju prvog izazivača za titulu prvaka Hrvatske u sezoni koja po prvi put u povijesti nema branitelja. Lani je hrvatsko prvenstvo naprasno prekinuto nakon odigrana 22 kola i tada je sastav s Višnjika bio najbliži startnoj jedinici, ali ove sezone dojam je da su barem za 30 posto nadmoćniji u odnosu na pratnju što će potvrditi i odlični omjeri s dva najjača konkurenta, Cibonom i Splitom. S »Vukovima« su na 5-1, sa »Žutima« na 4-2, a moglo bi se lako dogoditi (u slučaju pobjede Splita nad Goricom) da se u polufinalu doigravanja nađu ova dva glavna konkurenta na suprotnim stranama terena. Zadranima bi sigurno takav rasplet sjeo kao as na desetku, a dosad odrađen posao u osnovnom dijelu može se također svrstati u kategoriju idealnog, posebno zbog činjenice da će Mršić na raspolaganju u doigravanju imati kompletnu momčad u kojoj je 11 (plus Brala) vrlo iskoristivih igrača i sigurno se na Višnjiku mogu pohvaliti ovosezonskom širinom rostera.


Pomoć s klupe
Najbolje se to moglo vidjeti upravo u nedjelju protiv Hermesa kada se tim tzv. rezervistima udijelila obilnija minutaža pa su listu strijelaca predvodili Justice, Planinić, Kraljević i mladi Brala ili je još bolji primjer nedavna utakmica s Cibonom u Zagrebu kojoj su udarni pečat baš dali igrači s klupe poput Justicea i Planinića. I zato će Mršiću, uz nositelje Cartera, Mavru te Onuakua koji su podnijeli najveći teret dosadašnje uistinu mukotrpne sezone s čak 62 odigrane utakmice, u ključnim utakmicama doigravanja nasušno trebati svaka moguća pomoć s klupe. A sami početak doigravanja izgleda da će se morati prolongirati za najmanje tri dana od predviđenog datuma, 8. svibnja. Sve se zakompliciralo nakon odgode sraza Sonik Puntamike i Šibenke koji bi trebali odigrati svoju obvezu zadnjeg kola ovog petka, ali pošto je Zadru u četvtfinalu protivnik baš momčad iz Krešimirovog grada onda je više nego izvjesno da će oba zadarska prvoligaša krenuti u rasplet sezone od sljedećeg utorka. No, to uopće ne mora biti loša vijest za sastav s Višnjika jer će im ta prolongacija donijeti čak devet dana za relaksaciju kao i za normalan trenažni proces, što je velika promjena u odnosu na onaj ubitačan ritam kojeg su nažalost morali trpjeti praktički cijele sezone.