Promocija zdravih životnih navika kroz kontakt s prirodom

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika asaric
Završio projekt »Youth Gardeners« na Velom Ižu
Tijekom radionica i boravka na otoku mladi su se fokusirali na razgovore o problematici onečišćenja okoliša, s naglaskom na pretjeranu upotrebu pesticida i plastike u poljoprivredi
Luana MATOŠEVIĆ
Ako epidemiološka situacija dopusti, druženje se nastavlja na Kanarskom otočju

Završila je provedba projekta »Youth Gardeners«, koji se održavao na Velom Ižu. U međunarodnoj razmjeni sudjelovali su mladi iz Europe, koji su tijekom sedam dana, koliko su boravili u Hrvatskoj, učili o ekološkoj sadnji, razgovarali o problemu plastičnog otpada u poljoprivrednoj proizvodnji, pretjeranoj upotrebi pesticida, te koristima ekološkog uzgoja voća i povrća. Projekt, koji je dio Erasmus+ inicijative Europske unije, organizirala je udruga Prizma iz Gračaca.
Cilj projekta je promocija zdravog načina života i zdravih životnih navika kroz kontakt s prirodom uz pomoć vrtlarenja i boravka u prirodi. Tijekom radionica i boravka na otoku mladi su se fokusirali na razgovore o problematici onečišćenja okoliša, s naglaskom na pretjeranu upotrebu pesticida i plastike u poljoprivredi te efektima koje takve prakse imaju na zdravlje i okoliš. Od sudionika projekta očekivalo se, da kroz međusobne rasprave i zajednički rad razmjenjuju znanja i prakse o vrtlarenju, te kreiranju i implementiranju aktivnosti s područja ekološke poljoprivrede i zaštite okoliša.

Suradnja udruga

Udruga Prizma iz Gračaca, organizirala je boravak i aktivnosti na Velom Ižu u suradnji s još trima udrugama iz Europe: Youth Active Minds iz Grčke, Teatro Metaphora iz Portugala i Atlas iz Španjolske. Ako epidemiološka situacija bude povoljna, druga razmjena mladih u sklopu projekta »Youth Gardeners«, održati će se na Kanarskom otočju u gradu Las Palmas u listopadu 2021. godine.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 5 (1 glasova)