Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Tri online edukacije o prevenciji raka dojke

04.05.2021. 09:45


Udruga Liga protiv raka Zadar provodi projekt »Budi kao Roza« financiran sredstvima Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Cilj projekta je informirati i osvijestiti javnost o važnosti preventivnog djelovanja u smanjenju rizika od razvoja raka dojke kod osoba ženskog spola u Zadru i Zadarskoj županiji.
Projektne aktivnosti odnose se na kampanju »Budi kao Roza«, grupe podrške i edukacije. Kampanja »Budi kao Roza« uspješno se provodi na društvenim mrežama Facebook i Instagram, dok grupe podrške svake srijede u popodnevnim satima online putem vodi psihoterapeutkinja Vilma Mazija.
Za prijavu na sudjelovanje u grupama podrške dovoljno je nazvati tajnicu Lige protiv raka Zadar, gospođu Mirjanu Dragičević, na broj mobitela +385 98 981 1948 s kojom će se dogovoriti daljnji koraci.
Osim kampanje i grupa podrške, projektom će se tijekom svibnja održati i tri online edukacije na teme prevencije raka dojke.
U četvrtak, 6. svibnja 2021. u 17.00 sati Vesna Telesmanić Dobrić, dr.med. govorit će o prevenciji karcinoma dojke.
Nadalje, u četvrtak, 13. svibnja 2021. u 17.00 sati Slavica Zubčić Krišto, dr.med. održat će edukaciju pod naslovom »Sekundarna prevencija«
I u četvrtak, 20. svibnja 2021. u 17.00 sati, Ljilja Balorda, dr. med. održat će edukaciju »Važnost ranog otkrivanja raka, Nacionalni program ranog otkrivanja raka dojke u Zadarskoj županiji«.
Premda će se održati online, uslijed nepovoljnih epidemioloških uvjeta, posebno u pogledu ciljanih skupina projekta, ovim će se putem ipak pokušati pojasniti razIozi i načini prevencije raka dojke i to od strane stručnih osoba s područja naše županije. Sudjelovanje u online edukacijama je besplatno, a za sudjelovanje na online edukacijama, potrebno je ispuniti prijavnicu na sljedećoj poveznici: https://forms.gle/fTiwPEk3ipza6zmd7. Poveznice za online edukacije bit će dostupne na zadnjem koraku prijave, ali i poslane na e-mail adresu koja se navede u prijavnici.