Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Čestitke i nagrade za 459 nadarenih učenika

Autor:

03.06.2009. 22:00
Čestitke i nagrade za 459 nadarenih učenika

Foto: Vedran SITNICA



Vaš trud zaslužuje svaku pohvalu, jer ulaganje u znanje treba njegovati. Ono je vaš privatni kapital koji vam nitko ne može oduzeti, kazao je Zrilić, zahvalivši se također i svim mentorima koji su svoja znanja uspješno prenijeli na ove vrijedne učenike


Nakon primanja učenika koji su na ovogodišnjim Državnim natjecanjima zauzeli visoke pozicije, u Velikoj vijećnici Doma Županije, naknadno je upriličeno i svečano primanje učenika osnovnih i srednjih škola koji su osvojili jedno od prva tri mjesta na Županijskim natjecanjima.
Primanju su nazočili zadarski župan Stipe Zrilić i pročelnik za društvene djelatnosti Zadarske županije Ivan Šimunić, a zahvaljujući velikom broju nagrađenih učenika i mentora te njihovih ponosnih roditelja i prijatelja, Velika vijećnica je ovog puta bila premalena.
Ponos zbog velike gužve župan nije skrivao, a pozdravivši sve prisutne uime Zadarske županije i svih svojih suradnika, Zrilić je nagrađenima uputio srdačne čestitke.
Prije samog uručenja nagrada, svečanost je popraćena i s dva glazbena broja pa su tako nagrađivanje učenika osnovnih škola uveličali Karla Savić iz OŠ Petra Preradovića s pjesmom “Sunce nosi sve”, a potom i Ivan Dražević, također iz OŠ Petra Preradovića i to acapella izvedbom pjesme “Dalmatino povišću pritrujena”.
– Iznimno mi je drago da vam mogu čestitati, jer s obzirom na napor koji ste uložili, zaista zaslužujete same čestitke. Vaš trud zaslužuje svaku pohvalu, jer ulaganje u znanje treba njegovati. Ono je vaš privatni kapital koji vam nitko ne može oduzeti, kazao je Zrilić, zahvalivši se također i svim mentorima koji su svoja znanja uspješno prenijeli na ove vrijedne učenike.
Uslijedila je potom prozivka ukupno 219 učenika osnovnih škola, a uz podršku dviju malih simpatičnih voditeljica, blizanki Anite i Josipe Miljak, učenica OŠ Šimuna Kožičića Benje, župan je svakom osnovcu pojedinačno udijelio priznanje i nagradu.
Nakon primanja učenika osnovnih škola u Veliku vijećnicu pristupilo je ukupno 240 učenika srednjih škola, kojima je nakon prigodnog govora župan također udijelio nagrade.
Svečanost srednjoškolaca glazbenim je brojem popratila njihova kolegica Iva Ušalj, učenica Prirodoslovno-grafičke škole, javnosti poznatija kao natjecateljica RTL-ova showa “Hrvatska traži zvijezdu”.