Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Mališani uživali u olimpijskom duhu zajedništva

Autor: Velimir Brkić

03.06.2009. 22:00
Mališani uživali u olimpijskom duhu zajedništva

Foto: Jurica PREDOVAN



Sedamdesetak djece natjecalo se u pet kategorija: bacanje teniske loptice, skok u dalj, trčanje na 50 metara, štafeta 4×25 metara te na posljetku nogometna poslastica za dječake mininogomet


U organizaciji Grada Nina i suradnji s ninskim dječjim vrtićem “Morska vila” i područnom malom školom iz Poljica Briga na Dvorini, poznatom sportskom igralištu u Ninu, održala se dječja olimpijada. Organizatore posebno raduje što su se prvi put mališani iz Poljica Briga okušali u ovakvim natjecanjima i ostvarili jako dobre rezultate.
Diplome i olimpijske majice
Sedamdesetak djece natjecalo se u pet kategorija: bacanje teniske loptice, skok u dalj, trčanje na 50 metara, štafeta 4×25 metara te naposljetku nogometna poslastica za dječake mininogomet.
Svaki sudionik dobio je diplomu za sudjelovanje te olimpijske majice koje je sponzorirao Grad Nin, a za najbolje rezultate malih olimpijaca podijeljene su medalje. Sve sudionike, ali i organizatore posebno je razveselilo što je medalje podijelio Roko Pekić, mladi perspektivni veslač koji je ujedno i kadetski prvak Hrvatske u veslanju, a svoje prve sportske korake napravio je upravo u Dječjem vrtiću Morska vila.
– Uime Grada Nina želimo vam mnogo uspjeha i zabave, uživajte u sportskim aktivnostima jer je sport jedna od najzdravijih i najzabavnijih aktivnosti – poželio je gradonačelnik Ćurko.
Najuspješniji u skoku u dalj bili su Filip Medić, Iva Lisica i Branimir Kuzmar. Kod bacanja teniske loptice istaknuli su svoju snagu i preciznost na prvom mjestu Marijan Borna Pavlović, odmah iza njega Ivan Lisica te trećeplasirana Nika Vugrinec.
Timski rad
Svoje atletske sposobnosti pokazali su dječaci i djevojčice pri trčanju na 50 metara. Najzapaženije rezultate kod dječaka starije dobne skupine imali su Franko Ljubičić, Šime Šarlija i Jure Peroš. Kod dječaka mlađe skupine istaknuli su se Filip Medić, Ivan Lisica i Branimir Lucin. I djevojčice su bile podijeljene u dvije starosne skupine, a najbolje rezultate ostvarile su Anđela Sipina, Karla Knežević i Ana Matković te Tea Matešić, Valentina Glavan i Katarina Peroš.                Najzanimljivija disciplina i u kojoj se timski rad najviše osjetio bila je štafeta 4 x 25 metara. Medalje su podijeljene za prve tri skupine koje su najbrže došle do cilja i to za četvorke: Ana Matković, Jure Peroš, Petra Škibola i Šime Šarlija, Frane Ljubičić, Jakov Vukšević, Nino Ćurko i Nina Kajtezović te Dino Mustać, Anđela Sipina, Antonija Šalov i Dino Stanušić.
Dečki su se najviše veselili mininogometu gdje je ekipa zelenih pobijedila. Pobjedničke zgoditke dali su Blaž Zekanović iz male škole Poljica Brig koji se izvrsno uklopio u momčad iako nikada prije u ovoj ekipi nije igrao, te Jure Peroš iz Morske vile.
Nakon sportskog dijela uslijedila je zakuska mališana koji su zajedno sa svojim tetama proslavili ovo sportsko druženje uz pjesmu i ples.