Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Na Intelecti samo 17 zadarskih obrtnika

Autor: Krešimir Bukvić

03.06.2009. 22:00
Na Intelecti samo 17 zadarskih obrtnika

Foto: Vedran SITNICA



Nadamo se da će ova manifestacija pridonijeti promociji obrta koji pružaju intelektualne usluge, naglasila je Ivana Mršić-Jukić


U organizaciji Udruženja obrtnika Zadar u subotu 6. lipnja u dvorištu Citadele održat će se manifestacija intelektualnih usluga Intelecta. O manifestaciji, koju suorganizira agencija Media Mix, jučer ujutro na konferenciji za novinare govorili su Stipe Knežević, predsjednik zadarskog Udruženja obrtnika, i Ivana Mršić-Jukić, pročelnica Sekcije za intelektualne usluge pri Udruženju obrtnika.
– Manifestacija nije osmišljena samo za privatne ili poslovne korisnike intelektualnih usluga unutar sekcije obrtnika, već za sve obrtnike kojima je potrebna dodatna edukacija i informatizacija, istaknuli su Knežević i Mršić-Jukić.
Manifestacija se u cjelini financira iz komorskih doprinosa, 30.000 kuna, no usprkos tome od 500 poslanih poziva članovima Sekcije za intelektualne usluge odazvalo se svega 17 obrtnika. Program manifestacije je podijeljen u dva dijela, u prijepodnevni od 10 do 14 sati (svečnost otvaranja, nastup udruge Zadar muzika, prigodni domjenak, prezentacija sudionika na štandovima) te poslijepodnevni od 18.30 do 21 sati (nastup dječje klape – obrt za glazbenu poduku Korona, dječji igrokaz na engleskom – obrt za poduku stranih jezika Langlia te prezentacija sudionika na štandovima). Kako velik dio članova sekcije obavlja djelatnost knjigovodstva, a sve veći je broj obrta vezanih uz obrazovanje, informatičke usluge, marketing i druge intelektualne usluge karakteristične za suvremene uvjete poslovanja, ta raznolikost djelatnosti bila je motiv za organizaciju manifestacije na kojoj bi se široj javnosti predstavile usluge i vještine koje sekcija objedinjuje.
– Nadamo se da će ova manifestacija pridonijeti promociji obrta koji pružaju intelektualne usluge, u cilju informiranja javnosti o aktivnostima i djelatnostima koje pripadaju ovoj sekciji, kao i uspostavi novih partnerskih odnosa i projekata. Za uspjeh u radu važno je da se obrtnici aktivnije uključe u seminare, radionice i manifestacije poput Intelecte za koju je ulaz slobodan, naglasila je Ivana Mršić-Jukić.