Subota, 11. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Nagrade za najuspješnije

Autor: Jelica Farkaš

03.06.2009. 22:00
Nagrade za najuspješnije

Foto: Jelica FARKAŠ



Petri Morožin donirano je 3.500 kuna za kupnju instrumenta, dok su matematičarima Kristini i Bruni uručeni laptopi


Biogradski gradonačelnik Ivan Knez primio je najuspješnije učenike Osnovne škole Biograd na Moru. Malu skupinu predvodili su Kristina Strpić i Bruno Brzić, učenici osmog razreda koji su se natjecali na brojnim natjecanjima iz matematike pa tako i državnim, te Petra Morožin, učenica sedmog razreda koja je postigla veliki uspjeh na natjecanjima u glazbenom. Gradonačelnik Ivan Knez uputio je čestitke najuspješnijim učenicima te im ovom prilikom uručio i prikladne darove.
Petri Morožin donirano je 3.500 kuna za kupnju instrumenta, dok su matematičarima Kristini i Bruni uručeni laptopi.
Voditelj biogradske Glazbene škole prof. Jordanko Miloš napomenuo je da je Petra Morožin osvojila prvo mjesto na regionalnom natjecanju u tamburici te je sudjelovala i na državnom, gdje je osvojila drugo mjesto. Mentor mladih matematičara prof. Jerolim Peraić ovom je prigodom kazao da su ova natjecanja i visoki rezultati već tradicija koja se iz godine u godinu nastavlja, jer su učenici ove škole iznimno nadareni i postižu uspjehe u matematici i na drugim poljima.
– Naši su učenici redoviti sudionici županijskih, regionalnih i državnih natjecanja, a to je svakako i potvrda da se s mladima u ovoj školi ozbiljno i kvalitetno radi, kazao je Peraić.
U razgovoru i druženju s učenicima i profesorima, gradonačelnik je istaknuo da je Grad Biograd iako nije osnivač osnovne škole, već Županija, ipak izdvojio znatna sredstva za financiranje projekta dogradnje biogradske osnovne škole, u sklopu čega i prostor za Glazbenu školu.
Uskoro se od nadležnih očekuje odobrenje financija, a slijedom toga, početak radova planiran je već ove jeseni, dodao je on.