Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Ples pred dolazak ljeta

Autor: Irena Jurjević

03.06.2009. 22:00
Ples pred dolazak ljeta

Foto: Vedran SITNICA



Zadarski plesni ansambl se u utorak navečer već tradicionalno sa svojim programom ‘Večeras plešemo’ oprostio od ove škole, te pozdravio nadolazeće ljeto.
Program su otvorili najmlađi plesači koji su na koreografije Lare Stanin prvo dočarali more. Što se odvija na morskoj obali pokazale su opet najmlađe generacije u hrvatskoj inačici poznatog disko hita ‘Rivers of Babylon’. Pozornicom u Hrvatskoj kazališnoj kući prodefilirale su i lepršave princeze Sunca na koreografiju Martine Ružić, a svoj program imale su i učenice Odjela za klasični balet Glazbene škole B. Bersa Maja Petani i Petra Ivoš koje su prije mjesec dana s tim istim koerografijama Sanje Petrovski sudjelovale na natjecanju u Zagrebu.
Uslijedila je potom školska grupa Zadarskog plesnog ansambla kojima je kao inspiracija za ples poslužio poznati film Amelie.
Za kraj, brojna publika imala je prilike pogledati nastupe starijih članica ansambla, od kojih smo neke imali prilike vidjeti nedavno i na nastupu u kinu Pobjeda, poput ‘Brazila’ ili pak ‘Čiji glas slušaš’. Koreografije su osmislile Stošija Zrinski i Matea Bilosnić, a dodajmo i to kako je prihod od ulaznica namijenjen je upravo Mateji Bilosnić, aktivnoj članici ZPA kao pomoć za školovanje na plesnoj akademiji SEAD u Salzburgu.