Starica šibicom provjeravala „gdje smrdi" pa ju teško ozlijedila eksplozija plina

Slika korisnika admin
bilisane1
Vedran SITNICA
Kuća je stradala u plamenu

U mjesto Bilišane pokraj Obrovca dogodila se nesvakidašnja nesreća sa tragičnim posljedicama. Starica S.P. osjetila je čudan miris u svojoj kući, te mu je odlučila ući u trag. Učinilo joj se da smrad dolazi od ispod kauča te se sagnula i zapalila šibicu ne bi li pronašla uzrok smrada.

Taj potez se, nažalost, pokazao kobnim. „Smrad" koji je nesretna starica osjetila bio je zapravo plin koji je curio iz boce u kuhinji. U trenutku kada je S.P. zapalila šibicu plinska boca je eksplodirala i u kući je nastao požar. Starica je zadobila po život opasne teške tjelesne ozljede, te je prevezena u bolnicu.

Odmah po dojavi o izbijanju požara na teren su se oko 8,10 sati uputili vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Gračac. Iako nisu mogli puno napraviti za spas kuće uspjeli su ugasiti požar oko 10 sati.

Okolnim mjestima vijest o stradavanju starice proširila se tek u popodnevnim satima. To nije nikakvo čudo budući je gotovo svaka kuća izgrađena na osami, a na nekim dijelovima signala za mobitel uopće nema. Dim je predvečer i dalje sukljao iz ostataka do temelja izgorene kuće. Krov se u plamenu potpuno urušio, a nasred kuće ostao je stajati samo dimnjak. Požar nije zahvatio novi, prigrađeni dio kućice.

Kategorija: 
Tag: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno