Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Veliki koncertni spektakl u srpnju

Autor: Tomislav Jerak

03.06.2009. 22:00
Veliki koncertni spektakl u srpnju


O kojem svjetskom izvođaču se radi u TZ grada Zadar za sada ne žele reći, a u kuloarima se spominju imena poput Erica Claptona, Erosa Ramazzottija i Josea Carrerasa


Iako će nam rezultati biti poznati tek pri završetku sezone, zadarski turistički djelatnici optimistični su što se pozivaju na statističke podatke predsezone, koji pokazuju da je na području TZ grada Zadra u travnju boravilo 16 posto više gostiju nego u istom razdoblju prošle godine.
– Polako ali sigurno Zadar postaje hit destinacija u cijelom svijetu. Tome pridonose odlične kritike stranih novinara koji su posjetili naš grad, od kojih valja izdvojiti kritiku objavljenu u londonskom The Timesu, koji je Zadar proglasio savršenim “city breakom”. Prošli tjedan nas je posjetila novinarka još jednog prestižnog engleskog časopisa The Spectator, koja je već nakon nekoliko sati provedenih u Zadru osmislila naslov za tekst, koji će glasiti “Hrvatski Feniks”, govori suradnik za promidžbu i odnose s javnošću TZ-a grada Zadra Stjepan Felber.
Posjećenosti Zadra pridonose i sve popularnije zračne linije Ryanaira, koje su Zadar povezale s velikim europskim gradovima poput Londona, Dublina, Stockholma, Edinburgha, Pise, Düsseldorfa te Frankfurta, čime se otvara jedno novo tržište.
Navike turista se mijenjaju pa je iz tog razloga nužno obogatiti i zabavno-kulturne događaje. Kako teku pripreme za nadolazeću sezonu i kakvi nas događaji očekuju, upitali smo direktora Turističke zajednice Zvonka Šupu.
– Što se događaja tiče, ovog ljeta planiramo produžiti sezonu. Tako će umijesto u srpnju zbivanja na Narodnom trgu započeti već sredinom lipnja. Na programu će kao i prošle godine biti večeri folklora, klapa, jazza, rock n rolla te evergreena. Slična zbivanja ćemo također organizirati i u Diklu te zadarskim otocima. Početkom kolovoza na programu je tradicionalna Noć punog miseca, kada će na rivi osvijetljenoj bakljama i svjetlima svijeća biti poslužene razne delicije od tunjevine i srdele slavnih kaljskih ribara te tradicionalna jela poput ninskog šokola, smokava, sira i rakije. Osim toga, na rasporedu su i feštice petkom koje će se odvijati u staroj gradskoj jezgri. U špici sezone, dakle, negdje sredinom srpnja, planiramo Zadranima i njihovim gostima prirediti jedan veliki koncertni spektakl. O kojem svjetskom izvođaču se radi za sada ne želim reći, pošto još nisu potpisani svi potrebni ugovori. Od ostalih zbivanja tu je i “millenium jump” te vrlo vjerojatno koncert legendarne grupe UB 40 krajem kolovoza, kaže Šupe.