Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Znao sam da mi se brat drogira i zbog toga sam ga pratio

Autor: Minja Gugić

03.06.2009. 22:00
Znao sam da mi se brat drogira i zbog toga sam ga pratio


Boris Padovan je ispričao i kako su mu lani dvojica narkomana pretukla kćer, dodajući kako ga nije strah te da ne zna ima li to ikakve veze s “njegovim svjedočenjem u ovom spisu”


Nakon što je na prošlom suđenju oslobođen od optužbe, ali je Vrhovni sud RH tu presudu ukinuo i zatražio ponavljanje suđenja pred potpuno izmjenjenim Sudskim vijećem kojim sada predsjeda Enka Moković, jučer je na Županijskom sudu u Zadru opet započeo dokazni postupak protiv Jurice Pavina optuženog za raspačavanje heroina od kojeg je 18. srpnja 2007. godine preminuo Boris Padovan.
Pavin se brani sa slobode, a kako je jučer rekao, svoju će obranu iznijeti na kraju suđenja. Za kazneno djelo koje mu je optužnicom stavljeno na teret Pavin je rekao kako se ne smatra krivim.
Jučer je svjedočio brat Borisa Padovana, Anton koji je detaljno ispričao Sudskom vijeću kako je i kada saznao da mu se brat drogira, kako mu je pokušavao pomoći te kako ga je zbog toga i pratio te je svojim očima vidio trenutak kad mu se brat našao s optuženim Pavinom koji mu je “nešto dao.”
– Brat mi se počeo drogirati još u ratu. Rekao mi je kako je htio pomoći, a bilo ga je strah, pa se zato počeo drogirati. Umro je tu noć nakon što mu je Pavin dao drogu. Umiješao mu je svega, nije mu dao čisti heroin. On ne bi sebi oduzeo život, nije on bio glup. Pavin je živio u vezi s Meri Petani, a ona ga je godinama opskrbljivala drogom, a isto tako kasnije i njezin sin Aldo. U vezi toga sam više puta zvao policiju. Vidio sam da je Pavin redovito dolazio kod mog brata i to utorkom i petkom kad bi mi brat išao po terapiju heptanona. Pretpostavljam da ga je mijenjao za drogu- ispričao je jučer Anton Padovan.
I kobnog dana je pratio svog brata. Sakrio se iza žbunja u blizini kuće u kojoj je stanovao optuženi Pavin.
– Vidio sam kako moj brat njemu nešto daje, a Pavin njemu isto tako. Jurica mu je predao smotuljak, a moje je mišljenje da je u smotuljku bila droga. Nije sigurno bio sladoled- zaključio je ogorčeno svjedok Padovan.
Još je rekao kako se nakon bratove smrti sastao s Juricom Pavinom u jednom kafiću jer ga je, kako je rekao, naprosto morao pitati što mu je to dao.
– Jesi li mu dao smeće, moram znati, to sam ga pitao. Ja njemu ne želim zlo, meni je i njega žao. On je mlad čovjek. Priznao mi je da mi je bratu dao heroin i da je bio “čist”. Rekao mi je i da mu je žao što mi je brat umro- ispričao je dalje brat pokojnog Borisa Padovana.
Dodao je kako zna da mu je brat kupovao drogu i od Đorđa Atanosovskog koji je sada u zatvoru zbog droge te da ga je on jedanput zbog toga čak i pretukao.
Na pitanje branitelja je li nakon razgovora s Pavinom javio policiji da mu je on prodao drogu, Padovan je odgovorio kako to ne želi reći.
– Neću vam to reći. Lani su mi dva narkomana pretukla kćer od 24 godine- naglasio je Padovan ipak, dodajući kako ga nije strah te kako ne zna ima li to ikakve veze s “njegovim svjedočenjem u ovom spisu”. Ne mogu to tvrditi, ali palo mi je napamet- zaključio je Anton Padovan.
Suđenje se nastavlja.