Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Damir Kasap ponovno predsjednik

Autor: Nives Rogoznica

03.06.2010. 22:00
Damir Kasap ponovno predsjednik

Foto: Filip BRALA



Za potpredsjednike i potpredsjednice izabrani su Morana Babajko, Marino Marić, Branka Perinčić, Olja Radulić i Stanko Zrilić, a za tajnika Mate Fabijanić
Za predsjednika zadarskog ogranka HSLS-a ponovno je izabran raniji predsjednik Damir Kasap. Za potpredsjednike i potpredsjednice izabrani su Morana Babajko, inače predsjednica Foruma žena zadarskog HSLS-a, predsjednik Mladih hrvatskih liberala zadarskog HSLS-a Marino Marić, Branka Perinčić, Olja Radulić i Stanko Zrilić, a za tajnika Mate Fabijanić.
Za Kasapa, koji je bio jedini kandidat na predsjedničko mjesto, glasovala su 102 člana i članice organizacije. Petoro izabranih na potpredsjedničko mjesto, kao i tajnik, također, su bili jedini kandidati.
– Sretan sam danas, jer mogu s pravom reći da je Zadar nešto posebno, da je u političkom, razvojnom, ekonomskom smislu dragulj hrvatske domovine. Osim Zadra, u Hrvatskoj nema grada koji nije mijenjao vlast, bavio se samim sobom, trošio energiju na nadmetanje i podmetanje. Grad smo koji se najbrže razvija u Republici Hrvatskoj, a svega toga ne bi bilo bez HSLS-a. Mi smo bili ti koji smo udarili temelj, dali svoj pečat razvoju ovog grada. Sveučilišta u Zadru ne bi bilo da mi to nismo stavili u svoj program i da nije bilo ministra Hrvoja Kraljevića, autoceste do Zadra ne bi bilo da to nismo odradili mi preko Dražena Budiše, kao ni Zračne luke Zadar i vodovodnog Istočnog pravca. Zemljište za dvoranu Višnjik sam ja tražio od tadašnjeg ministra obrane Joze Radoša, kazao je predsjednik Županijskog vijeća HSLS-a i dopredsjednik stranke Stanko Zrilić najavljujući kako će u HSLS, koji je “20 godina bio inkubator kvalitetnih kadrova”, uskoro doći “jaka pojačanja”.
– Nakon lokalnih izbora, HSLS je u Gradu Zadru zadržao kontinuitet u koalicijskoj vlasti. Budući da smo u prethodnom mandatu dobro planirali, recesija se ne osjeća jako. Zadar je stekao stratešku prednost, i bez obzira kakvo će u budućnosti biti teritorijalno ustrojstvo RH, Zadar neće biti zakinut, jer smo koracima, miljama, ispred drugih, kazao je Damir Kasap podnoseći izvještaj o svom radu i radu zadarskog HSLS-a u prethodnom mandatu. Kasap je dodao i kako bi nekadašnjeg ministra Kraljevića trebalo proglasiti počasnim građaninom Grada Zadra.
– Iako žene čine 52 posto biračkog tijela, nisu dovoljno zastupljene u tijelima u kojima se donose odluke. To naša stranka mijenja. U RH postoje preduvjeti za ravnopravnost spolova, diskriminacija je zabranjena, ali tako je samo na papiru. Djelomično je to zato što ne poznajemo dovoljno sva naša prava, i zato značajan dio naših aktivnosti usmjeravamo na informiranje o pravima, ne samo žene, već cjelokupnog društva, kazala je predsjednica Foruma žena zadarskog HSLS-a Morana Babajko navodeći i kako će se početkom tjedna, upravo na inicijativu zadarskih HSLS-ovki, u Splitu osnovati Ženska inicijativa HSLS-a.
– Dat ću sve od sebe da liberalna opcija zadrži kontinuitet vlasti u Zadru i Zadarskoj županiji, a mladima poručujem da budemo zajedno na vrhu, jer se s vrha bolje vidi, rekao je predsjednik zadarskih Mladih hrvatskih liberala Marino Marić.