Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Grad Benkovac 2009. završio s minusom od 14,2 milijuna kuna

Autor: Ante Vidović

03.06.2010. 22:00
Grad Benkovac 2009. završio s  minusom od 14,2 milijuna kuna

Foto: Velimir BRKIĆ



Na sjednici je usvojeno i uvjetno mišljenje Državnog ureda za reviziju za poslovanju Grada Benkovca u 2009. godini s kojim je dogradonačelnik Erstić izuzetno zadovoljan
Vijećnici Grada Benkovca su bez rasprave na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća usvojili izvještaj o izvršenju proračuna za 2009. godinu prema kojem je Grad Benkovac lani imao 17,1 milijuna kuna veće rashode od prihoda. S obzirom da je iz 2008. godine prenesen višak od 2,9 milijuna kuna, ukupni manjak u prošloj godini iznosi 14,2 milijuna kuna.
Grad Benkovac je lani ostvario prihode od 34,3 milijuna kuna, što je 64,5 posto od planiranog, dok je ostvareno 90,2 posto rashoda u veličini od 51,4 milijuna kuna, kako je objasnio dogradonačelnik Erstić. Posebno je vidljiv pad prihoda od poreza za 4,5 milijuna kuna i pad potpora s planiranih 19,1 na 7,7 milijuna kuna. Očigledno je kako je recesija utjecala na pad gospodarskih aktivnosti i potpora iz državnog proračuna.
Na sjednici je usvojeno i uvjetno mišljenje Državnog ureda za reviziju za poslovanje Grada Benkovca u 2009. godini. Bez obzira na uvjetno mišljenje dogradonačelnik Erstić kaže kako je izuzetno zadovoljan njime:
– Revizija je kod nas boravila tri mjeseca. Na naše poslovanje imali su sitne primjedbe te bih posebno naglasio kako na 23 javne nabave, koje je proveo Grad, nije bilo nijedne.
Iako je izostala rasprava o milijunskom manjku prihoda i kako ga pokriti u recesijskoj godini, nisu izostala prepucavanja na nacionalnoj razini s izletima u prošlost. To nije neuobičajena atmosfere za benkovačku vijećnicu. Stara je to priča gdje vijećnici SDSS-a i DPS-a aktualni sat manje koriste za postavljanje pitanja izvršnoj vlasti, a više za govore kojima se žele zadobiti politički bodovi kod biračkog tijela.
 


Nagrada za životno djelo don Čedomilu Šuprahi


Na sjednici je usvojena odluka o dodjeli javnih priznanja Grada Benkovca za 2010. godinu.
Nagrada za životno djelo dodijeljena je don Čedomilu Šuprahi. Godišnje nagrade za stvaralački rad dodjeljene su: Uljari Nadin vlasnika Željka Vrsaljka za doprinos u području poljoprivrede, klapi Asseria Benkovac za doprinos u području kulture i Atletskom sportskom klubu Benkovac za doprinos u području sporta. Za doprinos u području skrbi o hrvatskim braniteljima Grad Benkovac dodjeljuje zahvalnice Mariji Latinčić i Milanu Nimcu.