Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Kako to rade u Sibiru

Autor: Marijana Roščić

03.06.2010. 22:00
Kako to rade u Sibiru


U sklopu projekta „Ruski dani 2009.+1″ u srijedu je održana radionica kuhanja koju je vodila Eugenija Ćuto, lektorica na Odsjeku za ruski jezik i književnost, inače Sibirka koja je hladnu sibirsku zimu zamijenila toplom mediteranskom klimom prije 16 godina.
Radionica ruskih jela tradicionalno se već održava sa studentima druge godine. Njih 20-ak pozorno je slušalo upute koje im je voditeljica govorila na ruskom te su nakon dobrog timskog rada pripremili peljmeni (tortelini s mljevenim mesom), vareniki i hvorost (kroštule).
Nakon radionice kuhanja u studentskom klubu P. Karavlah i A. Vidić održali su predavanje „Lomo: budućnost je analogna”. Danas u 17 sati Bernarda Marasović održat će predavanje „Mjuzikl u Sovjetskom Savezu”, a na rasporedu je i projekcija filma. Slušaonicom za koju je zadužen DJ Pjotr navečer u studentskom klubu završit će ovogodišnji Ruski dani koji su bili posvećeni ruskoj kulturi 20. stoljeća.
 


RUSKE KROŠTULE (HVOROST)


4 žumanjka
1 cijelo jaje
2 žlice maslaca
2 žlice kiseloga vrhnja
sol
brašno
Napraviti čvrsto tijesto, razvući VRLO tanko, rezati na uske trakice i prorezati svaku trakicu u sredini. Izvrnuti gornji dio trakice kroz prorez. Pržiti u vrelom ulju i gotove posuti šećerom u prahu.
Mogu se napraviti i drugačiji oblici.
DOBAR TEK!