Pjesmom do donacija za pse

Slika korisnika admin
pas_psi5
Stipe SURAĆ
Učenici su priredili akciju prikupljanja pomoći

Učenici škole stranih jezika "Langlia", predvođeni profesoricom Ivanom Sučić, u Osnovnoj školi Petar Preradović organizirali su humanitarnu priredbu pod nazivom "Help a dog". Pjesmama, recitacijama i igrokazom, bez naplaćivanja ulaznica skupljana su sredstva koja su donirali za pomoć azilu na Žmirićima. Ovo je druga akcija ovog tipa, prvi put je u školi skupljen novac te je kupljeno oko 50 kilograma hrane za pse, ovog puta namjera je skupljeni novac, osim za hranu, utrošiti i na prašak protiv buha. Ideja za pomoć azilu rođena je prošle godine, kada je profesorica Ivana Sučić udomila malog mješanca Ora.

- Organizirali smo ovu predstavu s ciljem pomoći azilu i psima koji se tamo nalaze. Učenici će pjevati i prikazati igrokaz, a novcem prikupljenim ovim putem kupit ćemo hranu ili frontline. Već smo imali jednu akciju u kojoj smo prikupljenim sredstvima kupili 50-ak kilograma hrane za pse u azilu, kazala je Sučić ističući kako su ovim putem osim prikupljanja sredstava učenicima željeli ukazati na činjenicu da se, ukoliko imaju kućnog ljubimca, o njemu trebaju i brinuti.

Osim predstave na ulazu u dvoranu donacije su prikupljale učenice škole, a bile su postavljene i informativne table sa slikama pasa u azilu i informacijama na koje se sve načine može pomoći tim predivnim životinjama.

- Možemo pomoći raznim donacijama: hranom, frontlineom, ručnicima ili novcem kojim kupujemo hranu i sve što je potrebno. Osim toga, može se pomoći i volontiranjem, a preporučujemo odlazak u azil, gdje se može vidjeti u kakvim uvjetima ti psi žive. Možda vam se neki i svidi, možda ga udomite ili se odlučite redovito mu pomagati, tekst je na informativnoj tabli okružen slikama i imenima pasa iz zadarskog azila.

- Koliko god da skupimo meni će biti drago, a najbitnije je što u ovoj akciji sudjeluje gotovo 60 djece koja pomažu. Azilu trenutačno nije lako i svaka pomoć će dobro doći, kazala je Sučić.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno