Slijedi gradnja apartmana?

Slika korisnika admin
restoran_rusenje
Velimir BRKIĆ
Uklanja se oronuli, zapušteni objekt restorana "Jadera" koji se posljednjih godina pretvorio u svojevrsno sukošansko ruglo

Započelo je rušenje restorana "Jadera" nasuprot lokacije zvane "kod križa" na Jadranskoj magistrali, na samom ulazu u Sukošan iz pravca Zadra. Restoran izgrađen početkom 60-ih godina prošlog stoljeća na tzv. "kilinoj ledini" dugo je bio ponos Sukošana, mjesto dobre "spize", stjecište nadaleko poznatih ljetnih zabava i svadbenih večeri. Međutim, zadnjih 10-ak godina bio je sasvim zapušten, pretvorio se u svojevrsno sukošansko ruglo. Veliki javni zahod i, što je vidljivo po brojnim odbačenim špricama, okupljalište narkomana.

Vlasnik sukošanske "Jadere", poznati je zadarski poduzetnik Zvonimir Nižić zvani Grof, predsjednik NO "Jadera".

- U sukošanskom restoranu bili su svojevrsni počeci pjevačkog uspona zadarske legende Tomislava Ivčića i drugih zadarskih glazbenika, prvih ljubavi na svakodnevnim plesnjacima na ljetnoj tarasi. Bio je to sukošanski panadan za terasu hotela Zagreb, Dom JNA i "baštu" hotela Beograd u Zadru ili restorana u biogradskom naselju Crvena luka, nostalgično pričaju Sukošanci.

Restoran je vrata zatvorio sredinom 80-ih godina proteklog stoljeća, dok se posljednja velika svadbena večera održala krajem 1989. godine. Potom je taj prostor jedno vrijeme bio prenamijenjen u trgovinu namještaja. Od 1990. do 2000. godine tu se nalazio "Zadrankin" diskont.

Posljednjih godina u potpunosti je zapušten i oronuo. Tek je uz ogradu egzistiralo improvizirano boćalište, okupljalište sukošanskih boćara za nedjelje i blagdane.

Problem sveobuhvatne adaptacije posljednjih godina svojevrsnog sukošansakog "trna u oku" ili tek prenamjene nadasve atraktivnog prostora u samoj uvali Zlatna luka nedaleko od marine Dalmacija uglavnom su zaustavljali neriješeni imovinsko-pravni odnosi.

Kako neslužbeno doznajemo, umjesto klasičnog restorana tu će se najvjerojatnije graditi hotelski apartmani.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno

Komentari

Slika korisnika Dr Luigi
Fala bogu,onda znaci da je u Sukosanu moguce rjesiti imovinsko-pravne a time i granicno-susjedske odnose ili se to odnosi samo na "velicine"kao sto je doticni "Grof"...lipo je vidit da je nestalo ruglo na ulazu u misto ali neznam kako stoje stvari oko financiranja kanalizacije za isti...oce li ili placa li vec doticni Grof tzv.doprinos ili bolje rec lokalni harac za izgradnju kanalizacije u mistu ili je dobija kakav popust od predsidnika opcine? Cuo sam da je odluceno da Debeljak i Gorica nece dobit prikljucke na kanalizaciju jer oni neplacaju doprinos jer je sjor potestat Martinac reka da je nepravedno da sukosanci placaju a ovi drugi ne.Rog za svicu..laze i on i njegova ekipa iz HDZ-a ka i dosad...dokle god se u Sukosanu budu ljudi dilili na kuferase i ove druge koji misle da su izmislili kulturu i toplu vodu,nema tu srice...zato je vrime za smjenu...dok Sukosan ne postane kasta za sebe...vrime van je da se maknete iz opcine i pustite radit ljude koji imaju vise smisla i iskustva u tome a ima ih u Sukosanu koliko oces...misli vas Dotur...