Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Najbolji učenici kući otišli s nagradama

03.06.2011. 22:00
Najbolji učenici kući otišli s nagradama


Jučer je u OŠ Sv. Filip i Jakov u povodu obilježavanja Dana škole održana svečana sjednica kojoj su nazočili ravnateljica Katica Eškinja te brojni nastavnici. Potom su u prizemlju škole otvorene tri izložbe. Brojnim posjetiteljima je prikazano sve što se radilo tijekom školske godine u predmetnoj nastavi, a izloženi su i radovi nižih razreda. Izložba o 150 godina školstva u Sv. Filip i Jakovu koja je bila postavljena u Zavičajnom muzeju u Biogradu za ovu je prigodu premještena u prizemlje škole.
 Svečana priredba, podjela diploma i darova najboljim učenicima je zbog straha od kiše održana u mjesnoj kino-dvorani. Priredbu su otvorili učenici drugog razreda iz Sikova plesnom točkom “Zeko pleše”. Posebnu pozornost izazvao je igrokaz učenika trećeg razreda o Smetku i Čistku. Učenici su u igrokazu aktualizirali ekološku problematiku s porukom “Prljavo i čisto ne mogu ići zajedno”.
Plesno umijeće pokazale su učenice od petog do osmog razreda. Nastavnica Dragica Konjikovac uvježbala je učenike drugog razreda, koji su za ovu prigodu izveli ljubavnu pjesmu “Hej, hej, haj”.
Dvije plesne točke izveli su učenici drugog razreda iz Turnja, a potom je ravnateljica Katica Eškinja uručila nagrade najboljim učenicima koji su školu predstavljali na održanim županijskim i državnim natjecanjima.
Ravnateljica je uručila prigodne nagrade učenicama koje su sudjelovale na županijskom natjecanju iz kemije. To su Magdalena Eškinja, Barbara Brzić i Andre Vodopija. Marin Roje, Davor Batur i Karla Korošec su učenici koji su sudjelovali na županijskom natjecanju iz geografije. Posebno priznanje ravnateljica je uručila osmašici Antoniji Marčić, koja je školu predstavljala na županijskom natjecanju iz kemije i državnom natjecanju iz geografije.