Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Počelo popločavanje Poljane

03.06.2011. 22:00
Počelo popločavanje Poljane


Na Poljani Šime Budinića jučer je započelo popločavanje istarskim kamenom kanfanarom koje bi trebalo biti gotovo do 15. lipnja.
– Na nogostup uz crkvu sv. Šime vraća se stari kamen, a na Poljani započinje popločavanje. Kamen će stizati na gradilište dio po dio, s obzirom da nam je organizacija malo otežana zbog novih arheoloških nalaza na Trgu Petra Zoranića, govori Božidar Brkljača, voditelj gradilišta.
Prema ugovoru s investirorom Gradom Zadrom, kompletno uređenje Poljane bi trebalo biti gotovo do 15. lipnja, a Trg Petra Zoranića bi se do tada trebao betonirati i nakon turističke sezone popločati. Novi arheološki nalazi sarkofaga iz 9. stoljeća na trgu Petra Zoranića mogli bi prolongirati radove na Trgu Petra Zoranića.
– Arheolozi i mi radimo nesmetano svak svoj dio posla. Ipak, ako uspijemo dobiti dozvolu od Grada Zadra, radili bismo na betoniranju Trga do 1. srpnja. Ako ne, do 15. lipnja ćemo betonirati što veći dio, a dio koji ostane će se ogradit. U svakom slučaju, vjerujem da će se ovog ljeta moći nesmetano prolaziti po Trgu, rekao je Brkljača.