Stipe Knežević na čelu Odbora za otoke

Slika korisnika admin
stipe_knezevic
Vedran SITNICA
Stipe Knežević

Na sjednici Upravnog odbora Hrvatske obrtničke komore (HOK), održanoj 1. lipnja,  usvojena je Odluka o osnivanju Odbora za otoke Upravnog odbora HOK-a, čiji će rad biti usmjeren na rješavanje specifične problematike obrtništva na jadranskim otocima. Za predsjednika ovog Odbora, čiji su članovi predstavnici obalnih županija, imenovan je potpredsjednik HOK-a Stjepan Knežević (Obrtnička komora Zadarske županije).

Radi što kvalitetnijeg stručnog rada tijela HOK-a, Upravni odbor osniva stalne odbore. U Odborima se raspravlja o prijedlozima i poticajima za razvoj obrtništva. U HOK-u, pored ovog novog, djeluje još deset Odbora: Odbor za gospodarstvo,  Odbor za strukovnu izobrazbu, Odbor za sajmove i druge promidžbene aktivnosti, Odbor za financije i proračun, Odbor za praćenje i razvoj komorskog sustava i Statut, Odbor za pitanje problema umirovljenih obrtnika, Odbor za EU, Odbor za informiranje, Odbor za ravnopravnost spolova i Odbor za tradicijske i umjetničke obrte.

Zadarski obrtnici kroz više svojih sekcija (cehova) duže vremena pokreću inicijative u svezi specifičnih problema i eškoća poislvoanja obrtnika na otočkom području a bili su i inicijatori zajendičkih susreta i razmjene iskustava oko problematike poslvoanja samih otočkih obrtnika. U slijedu tih inicijativa imali su i ovih dana burnu raspravu s državnim instituciajama oko problema koji nastaju ljentim tarifama prijevoza za otoke.

Sam Knežević dugodoišnji je obrtnik, ugostitelj, donedavno predsjednik Udruženja obrtnika Zadar, potom i Predsjednik Obrtničke komore Zadarske županije, a treutno i jedan od potpredsjednika HOK-a.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno