Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Gotovo je s ovakvom ligom

03.06.2012. 22:00
Gotovo je s ovakvom ligom


Liga ovakvog ustroja neće više egzistirati, no svi klubovi žale za njom. Bila je dobra. Bila je pogođena. Zaista šteta – rekao je Šime Šupa iz Šibensko-kninskog Nogometnog saveza. U kojem formatu će se iduće godine igrati ova liga i hoće li je uopće biti, odlučit će čelni ljudi Zadarskog i Šibensko-kninskog saveza. Moguća je iduće sezone međužupanijska liga, što bi značilo manje-više isti ustroj lige, samo pod drugim imenom.
Ove sezone je prva završila momčad Krke, koja u odnosu na drugoplasiranu momčad Vodica ima 19 bodova viška. Trećeplasirani Dragovoljac ima 20 bodova manjka u odnosu na prvaka. Najbolje plasirani Zadarski županijski ligaš je…
Dragovoljac
Dragovoljci nisu krenuli najbolje na početku natjecanja. Prvu utakmicu su dobili, drugu odigrali neodlučeno, a onda su upali u sivilo igre i rezultata da bi pred kraj bili goropadni te u nizu dobili nekoliko utakmica i vinuli se visoko na ljestvici. A sve je došlo na svoje kada ih je ponovno pod svoje uzeo trener Šime Demo i igračima vratio nadu u vlastite snage. Njihov igrački i stručni sastav je iz mjesta općine Poličnik pa je time njihov uspjeh veći. U posljednja tri kola ne znaju za poraz te su se i zahvaljujući upravo tom rezultatu i dignuli iznad ostalih Polače i Hajduka.
Polača
Druga na ljestvici uspješnosti županijskih ligaša je Polača. To je klub koji je u posljednje dvije godine bio svojevrstan hit. Dvaput je Polača bila prva na kraju natjecanja, mogli su bez kvalifikacija igrati Treću ligu, no uvidjeli su u što bi se upustili u financijskom smislu te su stali na loptu i ostali su u ovoj ligi. Bilo je, što se tiče Polače i turbulencija, no brzo se sve složilo i prevladava u klubu pozitivno ozračje. Ovaj klub je od priprema pa do kraja ovog dijela uspješno vodio trener Kristijan Tuta. U utakmicama mu u svojim iskustvom i znanjem pomažu stožeri momčadi, vratar Ante Džaja, Ante Prtenjača i Ivan Perica.
Zlatna luka
U Sukošanu je učinjeno mnogo, kako u izgradnji momčadi, tako i u infrastrukturi koju je Općina napravila prije početka natjecanja. Ugodan kutak imaju nogometaši u upravnoj zgradi na igralištu, a svojim nadarenim igračima dodali su Matu Bugariju te na neki način i osvježili momčad. Krenuli su i s trenerom Robijem Dijanom, a nastavio je Luzarko Novaković no kada je od Krke poražen s nevjerojatnih 13:0, Novaković je podnio ostavku. Čelništvo nije dugo tražilo rješenje. Na mjesto trenera se tada postavilo Antu Pavića kojem su dali odriješene ruke. On je u posljednja četiri kola napravio dobar rezultat, tako da se čini da su Sukošanci riješili struku na duže vrijeme.
Hajduk
Sastav vodi ambiciozni trener Jure Čulina. Hajduk iz Pridrage također ima (poput većine ligaša) svoje snage i solidno je plovio četvrtoligaškim vodama. U posljednja dva kola malo se okliznuo, no to nije utjecalo na konačni rezultat. Dobra sezona u svakom slučaju.
Sabunjar
Sabunjar je ove godine dobio obrise pravog kluba. Prva violina je Danijel Pupovac, kapetan koji daje ton igri i odnosu prema njoj. U njemu trener Dragan Buterin ima pravog vođu na zelenom tepihu. Kompaktna su cjelina i ostvarili su solidan rezultat.
Škabrnja
Na Škabrnjskim Vlačinama igra se prepoznatljiv nogomet pun dinamike i upravo je taj vid igre izgradio trener Šime Ivković koji je momčad naslijedio od Luke Hržine. Ima momčad koji je spoj iskustva i mladosti. Kada se sve uzme Škabrnja je više nego dobro brodila ovom ligom. Tuče ih glas da su domaćinska momčad, a uprava kluba kao i Općina ih prati u stopu. Ima prostora za napredak, no radilo se dobro i rezultat nije izostao.
HV Posedarje
HV Posedarje je tradicionalna nogometna sredina u koja je u svojim redovima imala nekada daleko bolje rezultat. Potpuno su pomladili sastav, a mladi igrači su dobili veliku šansu. Solidno su odradili sezonu.
Pag
Antoni Paro, Ante Šarlija, Mate Radan i mladi Ivan Škoda dali su onoliko koliko su objektivno mogli. Često im je problem predstavljao početka utakmice. Kako se primicao kraj lige oni su igrali sve bolje i bolje, a najbolja im je bila utakmica u Vodicama protiv istoimenog ligaša gdje su ga pobijedili uvjerljivo. Za budućnost nogometa na Pagu ne bi trebalo biti brige, a to garantiraju igrači i trener Alen Vedrić.
Pakoštane
Uvijek je teško biti strpljiv s mladim igračima, no oni će sigurno dati rezultat. Da traje prvenstvo duže, uvjereni su u klubu, da bi ostvarili bolji rezultat i što je najbitnije, sve su u momčadi domaći igrači. Trener Marko Lacman je imao strpljenja, gradio je igru na onom od igračkog kadra što ima i uspio je. Šteta je što se ne igra ovaj sustav oni bi dogodine bili dobra momčad.
Zrmanja
Ne vjerujemo da su u Zrmanji zadovoljni ostvarenim. Možda su mogli više, no i ovaj učinak je zadovoljavajući. Nema nekih velikih imena sa strane sve su domaći igrači. Gubili su na svom terenu. Za budućnost im ipak treba nešto više. Čelništvo kluba je sada na potezu.
Podgradina
Imaju respektabilan sastav i u natjecanju su uvijek na gostovanju. Momčad su koja nema svoje igralište, a domaćinske utakmice igraju u Posedarju. Osim nekolicine igrača sa strane ovo mjesto ima svoje igrače prezimena Crnjak, Budani, Deme, Baturi, a vodi ih mladi trener Luka Marinović. Pod njegovim vodstvom klub je dobio ono nešto više, no objektivno nisu mogli napraviti više od učinjenog.