Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Učenička priredba privukla mnoštvo posjetitelja

03.06.2012. 22:00
Učenička priredba privukla mnoštvo posjetitelja


Brojne radionice, školska priredba s pjesmom, plesom i recitacijama obilježili su Dane otvorenih vrata Osnovne škole Obrovac koji su ove godine trajali od četvrtka do subote. Vrhunac manifestacije bila je školska priredba koja je privukla brojne roditelje u veliku dvoranu obrovačkog Doma kulture, a osim pjevanja, plesa i recitiranja u hodniku je postavljena i izložba učeničkih radova nastalih na radionicama. Ravnatelj škole Željko Modrić rekao je kako je ovo nastavak tradicije započete prije tri godine s danima otvorenih vrata koji su trajali dva dana te da su u programu sudjelovali učenici matične i područnih škola.
– U četvrtak smo imali razne radionice, poput kuharske na kojoj su učenici učili kako ispeći poderane gaće, slavonski kolač koji je najbliži našim uštipcima. Imali smo i bogat sportski program na kojemu su se učenici nižih razreda natjecali u skakanju u vreći, potezanju konopa, utrkama na 60 i 80 metara, dok su viši razredi igrali nogomet, odnosno rukomet. Osim toga imali smo radionicu koju je vodila naša knjižničarka “Kako nastaje knjiga”, radionicu “Kako nastaje cvjetni aranžman”, ali i likovnu radionicu “Oslikavanje uporabnih predmeta glagoljicom, a uz to smo u sportskoj dvorani imali i plesnu radionicu. Na školskoj priredbi roditelji imaju priliku vidjeti što su djeca radila tijekom godine kroz izvanškolske aktivnosti, od likovnih radova, plesnih, glumačkih, recitatorskih i lutkarskih točaka. Ovo je prilika da se pri kraju školske godine prikaže ono dobro što se radi u školama, kazao je Modrić.
Dvorana je bila mala za sve roditelje i članove obitelji koji su došli pogledati priredbu, a neki od njih sjedili su i na stepenicama. U okviru Međunarodnog dana zaštite okoliša učenici su u subotu sudjelovali i u čišćenju rijeke Zrmanje te su pomagali roniocima iz kluba Sveti Roko pri izvlačenju otpada iz rijeke.