Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Goleš nokautom riješio Mađara

Autor: Viktor Bogut

03.06.2013. 22:00
Goleš nokautom riješio Mađara

Foto: Vedran SITNICA



Primio sam i ja mnogo udaraca. Zaista je to bila prava borba. Teško je bilo uopće doći do njega, a da me ne udari – kazao je zadarski boksač


Ljubuški je ponovo bio sretno mjesto za zadarskog boksača Marina Goleša koji je osvojio dvije vrijedne svjetske titule po WBF i WPBO u cruiser weight kategoriji. Do samo prije nekoliko dana Goleš nije niti znao da će dobiti priliku boriti se za jedan od pojasa, a pogotovo za pojas WBF federacije, jedne od pet najjačih boksačkih federacija u kojoj je prvak u superteškoj kategoriji bio Evender Holyfield.
– Trebao sam boksati na toj priredbi, no jednu od uvodnih borbi. Kako se jedan boksač koji je trebao nastupiti u glavnoj borbi ozlijedio, meni je pripala čast da se borim za pojas – kazao je pred meč Zadranin koji je za protivnika trebao imati Stevena Hereliusa koji je 2010. godine osvojio titulu svjetskog WBA prvaka, a u profesionalnoj karijeri ima 21 pobjedu i tri poraza. No, Golešov prvobitni protivnik je, kao i Kenijka Jane Kavulani, zaustavljen u zrakoplovnoj luci Sarajevo i zbog neuredne dokumentacije su vraćeni natrag u svoje države. Zamjenski protivnik bio je Mađar Peter Hagyes.
– To je odličan borac. Vrlo jak, za glavu viši od mene, potpuno istreniran.
Zadranin je bio na visini zadatka. Nakon početnog odmjeravanja snaga, u drugoj rundi Goleš pobjeđuje tehničkim nokautom.
– Primio sam i ja mnogo udaraca. Zaista je to bila prava borba. Teško je bilo uopće doći do njega, a da me ne udari. Prije konačne akcije udario sam ga poprilično jako u tijelo i u glavu te sam vidio da sam mu zadao jak udarac po grimasi na njegovom licu. Znao sam da malo nedostaje da dobijem tu borbu. Krenuo sam naprijed i on je vidio da mu se kraj približava i pokušao me dohvatiti zadnjim direktom. No, u tom trenutku mu je izletilo rame i ja sam to vidio. Ali nije želio predati meč već se nastavio boriti. Ja sam ga naravno tada gađao u rame i dogodio se prekid, odnosno tehnički nokaut.
Zadarski boksač je tako ostvario najvrjedniju pobjedu karijere koja mu je omogućila daljnji napredak.
– Imam pojas namijenjen svjetskom prvaku. To je vrh. Prije mene je ovaj pojas osvojio Stjepan Božić u srednjoj kategoriji. Ja sam ga osvojio u teškoj. Do ostvarenja mog sna preostaje mi još samo jedna stepenica, a to je osvajanje pojasa u jednoj od tri najelitnije federacije. A sada sam jako blizu te prilike.