Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Najveći motiv nam je ljubav i strast naših navijača

Autor: Roman Morović

03.06.2013. 22:00
Najveći motiv nam je ljubav i strast naših navijača

Foto: Zvonko KUCELIN



“Idemo u Zagreb puni optimizma, jer smatramo da možemo napraviti iznenađenje”, jasan je bio Ante Nazor uoči jučerašnjeg puta u Zagreb, za kojeg se nada da njegovoj momčadi neće biti posljednji ove sezone.
Da bi to bilo tako, Zadar mora pobijediti Cibonu večeras pa onda i u četvrtoj utakmici u svojoj dvorani. U prošloj na Višnjiku nije iskoristio odličan ulazak u susret i veliku podršku s tribina i zato se sada nalazi u situaciji da mu svaka sljedeća može biti posljednja ove sezone.
– Imamo razloga za optimizam, s obzirom na to kako smo igrali drugi dio prve i prvi dio druge četvrtine u Zadru. To se odnosi na obrambeni ritam i ritam pretrčavanja protivnika. Moramo zadržati kontinuitet da što veći dio utakmice igramo tako, jer je to jedina igra koja nam može donijeti pobjedu u trećoj utakmici – kaže trener Zadra.
Nazor je nakon druge utakmice posebno skrenuo pozornost na sljedeće.
– Definitivno trebamo popraviti realizaciju ispod koša. Šuterski, obrambeno i tranzicijski smo dosta dobro djelovali, ali realizacija pod košem mora biti maksimalna. Ne smijemo dovoditi u pitanje te situacije premlakim ulazom, kao na prošloj utakmici. Kada u razdobljima dobre igre to ne zabiješ, dođeš u egal, a onda protivnik pogodi teške šuteve, a ti čišće promašiš, što je stvar individualne kvalitete.
Jesu li igrači zaboravili prethodni poraz i jesu li spremni glavom biti maksimalno u večerašnjoj utakmici?
– Neupitno je da to treba ostaviti iza sebe i krenuti dalje. Ako si profesionalac i živiš od toga, a nisi psihološki spreman zadovoljiti kriterije svog zanata, onda nisi dostojan da se baviš tim poslom. Ako se netko neće boriti, neće slušati uputu, a pitat će kad je plaća… Ako netko neće ući u „fight”, taj nije dostojan da nosi ovaj dres. Nadam se da o tome nećemo trebati razgovarati.
Konačno, trener Zadra posebno naglašava.
– Znamo i možemo, samo treba napraviti maksimalnu mobilizaciju, biti motiviran i ući sa vjerom u pobjedu. Najveći motiv svakom igraču i djelatniku kluba treba biti prekrasan ambijent, kojeg smo doživjeli na drugoj utakmici. Zbog toga se igra košarka i baš zbog toga je Zadar najveći klub na ovim prostorima. Kante u vitrinama nisu garancija da je klub velik, kao što to nije ni puna dvorana, kada se dijele ulaznice po supermarketima, trgovima i ulicama, kao što to neki rade. Ovo što smo doživjeli u Zadru je istinska ljubav i strast prema klubu i svaki igrač to mora cijeniti i dati svoj maksimum na terenu – zaključio je Nazor.