Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Vjerujemo da ćemo vratiti seriju u Zadar

Autor: Roman Morović

03.06.2013. 22:00
Vjerujemo da ćemo vratiti seriju u Zadar

Foto: PIXSELL



Mislim da nismo psihološki pali nakon ovih poraza. Nisu nas pokolebali. Svi mi, od trenera do igrača, imamo još vjere i volje i napravit ćemo sve da produljimo finalnu seriju koliko god je moguće – kaže Morović


Unatoč dva poraza po 16 razlike i činjenici da Cibona danas u svojoj dvorani ima prvu meč loptu za osvajanje naslova prvaka, košarkaši Zadra se ne predaju.
– Vjerujem da imamo snage i pameti da pobijedimo u Zagrebu. Na prve dvije utakmice se nismo pridržavali dogovora. Nadam se da ćemo to ispraviti na trećoj utakmici i da ćemo seriju vratiti u Zadar – kaže Vedran Morović, koji je prošle subote upisao prve minute nakon tri i pol mjeseca stanke zbog ozljede.
– Fizički se osjećam dobro, ali jedno su treninzi, a drugo utakmice. Ako dobijem koju minutu, nastojim se prilagoditi situaciji na terenu i odraditi ono, što je u tom trenutku bitno za momčad.
Vrlo će važan večeras biti psihološki aspekt. Zadrani moraju što dulje biti u utakmici i ne dopustiti protivniku odvajanje na veću razliku, jer bi ono moglo biti kobno. Zato je ključno ne razmišljati o onome što se događalo prije tri dana na Višnjiku, odnosno prije toga u Zagrebu, nego se maksimalno usredotočiti samo na ovu utakmicu.
– Mislim da nismo psihološki pali nakon ovih poraza. Nisu nas pokolebali. Svi mi, od trenera do igrača, imamo još vjere i volje i napravit ćemo sve da produljimo finalnu seriju koliko god je moguće.
Naravno, nipošto se ne smiju ponoviti greške iz prethodnih utakmica, koje su rezultirale porazom.
– Nije lako ni povesti ni držati prednost, pogotovo ako je stečena u ranoj fazi utakmice. Ali evidentno je da smo pri velikom vodstvu imali nekoliko neodlučnih ulaza pod koš, kada smo mogli poentirati i imati još dodatno bacanje. Promašili smo i slobodna bacanja, no to je sastavni dio igre.
Recept protiv Cibone je dobro znan, samo ga treba primijeniti.
– Trebamo im oduzeti tranziciju, što je njihovo najjače oružje i svesti ih da igramo pet na pet, te pametno koristiti faule – za kraj će razigravač Zadra.