Čarobno crijevo - izum koji bi mogao promijeniti budućnost

Slika korisnika admin

Krenuli su!!!

Eto su naši nogometaši konačno krenuli za daleki Brazil. Ja jako volim  svjetska prvenstva iz razloga što tu nema neke veće manipulacije novcem,  nema nekog bogatog Arapa ili Rusa koji pokupuje pola svjetskih igrača pa  se onda priča o nekakvoj vrijednosti i tradiciji kluba. Volim te  izvaneuropske zemlje i često navijam za njih, a što su siromašnije to su  mi njihovi uspjesi draži. Neka se bar tome vesele, kada već ništa drugo  nemaju. Prve utakmice preskočim, jer je to onda samo opipavanje i  odmjeravanje snaga, a volim ono zadnje kolo po grupama kada je biti ili  ne biti, kada treba pobijediti s 3:2, ali da konkurent izgubi 0:2, pa se  ganjaju do zadnje minute... Sve volim osim domaćih spikera, a pogotovo  mrzim one "specijalizirane" emisije s gostima, u kojima nerijetko gostuju  neki koji o nogometu ne bi trebali govoriti ni u kvartovskom kafiću,  nakon što su se vratili iz kladionice, a kamoli na državnoj televiziji... Ali,  otom-potom.

Kupite cijev za polijevanje koja se sama širi i skuplja!

Najgore je ono kada krene TV-prodaja s reklamom koja traje 10-15  minuta, s tim da se cijelo vrijeme ponavlja jedno te isto, kao da smo  debili koji ne mogu razumjeti iz prve. Ovaj put nije bilo neko čudotvorno  sredstvo za čišćenje, čarobna pila ili možda madrac s blagotvornim  djelovanjem na vašu kičmu, nego, vjerovali ili ne, cijev za polijevanje vrta.  To je neko čarobno crijevo koje se, kada se pusti voda samo odmotava, a  kada se voda zatvori, onda se vrati u početni položaj, kao da ništa nije ni  bilo. To je već izum koji bi mogao promijeniti budućnost čovječanstva.  Nešto tako genijalno nisam nikada pomislio da može postojati.  Samostalno se odmotava i zamotava. Konačno smo prešli u više sfere  moderne tehnike. Najsmješnije je to što je cijela reklama snimana u nekoj  bogataškoj kući s velikim travnjakom i bazenom, tako da mi nije jasno  zašto se vlasnici toliko oduševljavaju s tim crijevom. Kao da vlasnik takve  i tolike kuće gubi vrijeme na zalijevanje vrta i namatanje crijeva? Moš'  misliti. Njegov jedini posao je da nadgleda onih nekoliko ilegalnih  meksičkih i portorikanskih useljenika koji tu bijednu crkavicu šalju u  rodne zemlje da tamo prehrane mnogočlane obitelji koje žive u gladi i  neimaštini. Ti su ljudi sigurno puno sretniji dok koriste to crijevo koje se  samo namata i razmata.

Kuharska emisija

U moru kuharskih emisija ima i jedna u kojoj mladi kuharu kuhaju, a  stari i iskusni idu od stola do stola i kušaju to što su ovi spremili. Gledao  sam kratko, ali sam primijetio da su probači (osobito onaj simpatični,  malo jači, da ne kažem deblji) ljubazni i pristojni, ali su zato natjecatelji  tako uplašeni kao da im od te ocjene ovisi život i kao da će, u slučaju loše  kritike, skočiti u lonac pun ključale vode i utopiti se od silnog jada.  Moram priznati da mi se čini da bih osobno, svojim kulinarskim  umijećem, pomeo svu konkurenciju, ali toliko sam savršen da mi još i  titula najboljeg kuhara zbilja nije potrebna.

Neka se već jednom odluče - crna traka ili ne

Ovih je dana u medijima dignuta prava panika, jer je netko izgleda  planirao oteti Severininog sina. Da se razumijemo... To je meni grozno i  jezivo, ali se na sreću to nije dogodilo. Mali je živ i zdrav. Problem je u  tome (u stvari, to i nije neki problem, ali ide na živce) što taj mali čas ima  onu traku preko očiju, a čas nema. Neka se već jednom odluče. Hoće li  mu prekrivati lice, ili neće. Uostalom, koja je uopće svrha svega toga.  Ionako svi znamo kako mali izgleda, a da i ne znamo, potencijalnim  otmičarima (nedao Bog da do toga ikada dođe) sigurno neće biti teško  prepoznati o kojem se djetetu radi s obzirom da Severina sigurno sa  sobom ne vodi za ruku jedno od onih 437 djece Romkinje Hanče Mašić s  kojom se onomad mijenjala u Knjazovoj "Mjenjačnici", nego svoje  vlastito. Normalno je da je to njeno dijete i da svi znaju tko je Severina i  svi mogu znati kako dijete izgleda, bez obzira ima li zamućeno lice ili  crnu traku preko očiju. U svakom slučaju i malome i Severini, a i ocu od  maloga, želimo mir i zdravlje i da ih nitko ne dira, a dirat će ih još manje  kako ih se bude manje eksponiralo po medijima.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno