Za zanimanja u turizmu važan je i ruski

Slika korisnika admin
Autor: 
Marin GOSPIĆ
Učenici Hotelijersko-turističke i ugostiteljske škole odlučili slobodno vrijeme iskoristiti za učenje još jednog jezika

Bili su tako ponosni i sretni jer se rad i trud isplatio, a skromnom su svečanošću na zadarskom Sveučilištu dobili i vrlo posebna priznanja za završeni tečaj ruskog jezika.

Riječ je naime, o 11 učenika Hotelijersko-turističke i ugostiteljske škole koji su završili tečaj na Katedri za ruski jezik i književnost Sveučilišta u Zadru te su tako na neki način, "probili led" i otvorili mogućnost i daljnje suradnje zadarskih srednjoškolaca i Sveučilišta kada je u pitanju učenje stranih jezika.

- Mi smo u suradnji s Odsjekom za ruski jezik i književnost zadarskog Sveučilišta inicirali i organizirali učenje jezika. Ubrzo se sve pretvorilo u jednu lijepu priču koja je dala i prve rezultate. Bilo je interesa naših učenika za učenje ruskog jezika, a nastava se na Sveučilištu odvijala svake subote tijekom drugog polugodišta u ukupnom trajanju od 30 sati. Tečaj su pohađali učenici od prvog do trećeg razreda, dok su maturanti ovoga puta izostali, što je bilo i za očekivati s obzirom na kraj školske godine i polaganje državne mature - pojasnila je Jadranka Brkić-Vejmelka ravnateljica Hotelijersko-turističke i ugostiteljske škole koja je na Sveučilištu svojim učenicima i uručila priznanja o završenom tečaju.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno