Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Dvojica prijatelja smislili zabavu za ljeto i organizirali nogometni turnir

05.06.2018. 11:15
Dvojica prijatelja smislili zabavu za ljeto i organizirali  nogometni turnir


Za petnaestak dana na školskom nogometnom igralištu na  Bilom brigu održat će se nogometni turnir na kojem će se međusobno  natjecati šest ekipa. Ovo ne bi bilo ništa neobično da organizatori ovog  turnira nemaju samo 13 godina i da nisu učenici sedmog razreda Osnovne škole Zadarski otoci. 
Šime Župan i Tino Pavlović, dva prijatelja s Bilog briga došli su na ideju kako se zabaviti po završetku nastave te su odlučili organizirati nogometni turnir. Našli smo ih na nogometnom terenu i malo popričali o tome kako su došli na ovu sjajnu ideju.
– Obojica treniramo nogomet u NK Zadru, a igrali smo i za Hajduk na  jednom turniru tako da jako volimo taj sport, rekao nam je Šime Župan,  jedan od dvojice organizatora, ujedno i dobrih sportaša.
– Vidjeli smo kako svugdje organiziraju svakakve turnire, a kod nas se  ništa nije organiziralo, pa smo došli na ideju da mi to učinimo. Sami smo  ispisali letke, isprintali ih i polijepili po Bilom brigu te nam se javilo šest  ekipa. Uvjet je bio da su 2005. godište i mlađi, pojašnjava Tino.
Šime objašnjava dalje kako je rok za prijave ekipa gotov, a oni su zadovoljni odazivom. Za prvi put i prezadovoljni.
– Sada moramo odrediti  ždrijeb turnira, a tri najbolje ekipe dobit će pehar, rekao je Šime.
Na pitanje što su roditelji rekli na ovu izvrsnu inicijativu kazali su kako  ih roditelji podržavaju i kako su rekli da je ideja super. Inače, očevi Šime i  Tina su također nogometaši, tako da je jasno odakle potječe ljubav prema sportu i zdravom načinu zabave. Ovo je još jedan dokaz kako se mladi i u doba televizija, pametnih telefona ipak rado odlučuju na druženje,  trčanje i bavljenje sportom, kao i na organiziranje sjajnih događanja kao  što će zasigurno biti ovaj turnir.