Kalmeta: Ne može predsjednik igrati dinare, a politički tajnik baštone, a međunarodni tajnik igrati kope

Slika korisnika valentinam
Slikovito o smjeni Davora Ive Stiera i Mire Kovača
Autor: 
O smjeni dvojca raspravlja se zbog njihovih kritika o smjeru kojim ide HDZ
PIXSELL
Božidar Kalmeta

Članovi Predsjedništva i Nacionalnog vijeća bi na sjednici, prvoj nakon Općeg (izvještajnog) sabora HDZ-a, trebali razgovarati o aktualnoj političkoj situaciji a prema nekim medijskim nagađanjima moglo bi se raspravljati i o smjenama političkog i međunarodnog tajnika HDZ-a, Davora Ive Stiera i Mire Kovača, zbog njihovih kritika na smjer kojim ide HDZ.

 Kuščević je, upitan hoće li se razgovarati o smjeni Stiera i Kovača, kazao da se svi članovi stranke moraju "ubaciti u kolosjek kojim ide stranka". "HDZ dobro vodi ovu državu, daje maksimalne napore da bi nas izvukla iz krize i podigla životni standard građana. Mislim da se gospoda (Stier i Kovač) moraju uklopiti u te okvire, a ne previše iskakati", rekao je Kuščević.

 Član Predsjedništva i predsjednik zagrebačkog HDZ-a Andrija Mikulić rekao je kako predsjednik stranke Andrej Plenković ima njegovo apsolutno povjerenje. Dodao je kako je Plenković imao njegovo povjerenje kada je Stiera i Kovača predlagao na te funkcije, a dođe li do prijedloga za njihovu smjenu imat će, tvrdi, njegovo povjerenje "za svoj stav i ako ih daje na razrješenje".

Sudbinu Stiera i Kovača komentirao je i Božidar Kalmeta. "Ne može predsjednik igrati dinare, a politički tajnik baštone, a međunarodni tajnik igrati kope. To ne može biti tako", rekao je Kalmeta, dodavši da smatra da bi njih dvojica trebali otići sa svojih funkcija u HDZ-u. "Ja tu dilema apsolutno nemam, ne imajući naravno ništa osobno protiv ni Mire Kovača ni protiv Stiera, ali to jednostavno nije jedan prirodan odnos", rekao je Kalmeta.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 1 (2 glasova)

Komentari

Slika korisnika mete
Ušta ti igraš pokvareni mudrače? U eure, zasigurno.