Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Borikov Premium Camping Zadar otvara se krajem lipnja

04.06.2019. 11:49
Borikov Premium  Camping Zadar  otvara se krajem  lipnja


Austrijska hotelska grupacija Falkensteiner Hotels&Residences u Hrvatskoj ove godine očekuje stabilno poslovanje s mogućim  blagim porastima u odnosu na 2018., čemu bi trebao pridonijeti i novi  luksuzni kamp s pet zvjezdica, vrijedan devet milijuna eura, ističu iz te  grupacije.
"Falkensteiner je na hrvatsko tržište ušao 2000. te je do sada tu uložio  200 milijuna eura. Zapošljavamo oko tisuću ljudi u sjedištu i tri turistička  naselja u Hrvatskoj – Boriku i Punta Skali na zadarskom području te u  Puntu na otoku Krku, od čega ih je 300 stalno zaposlenih i 700 sezonskih", kažu za Hinu iz te grupacije.
Sezonske radnike uspijevaju zadržati u Hrvatskoj dulje od šest mjeseci, nakon čega im nude mogućnost rada u njihovim hotelima Austriji i  Italiji tijekom zimske sezone ili pak boravak kod kuće i osiguranje tijekom zimskih mjeseci prema mjeri za zapošljavanje ”stalni sezonac”. Pritom ističu da im se većina sezonskih djelatnika vraća, njih oko 75 posto.
"Iako je hrvatska Vlada uvela veliki broj radnih dozvola za građane izvan EU-a, još uvijek imamo većinu zaposlenika iz Hrvatske i samo nekoliko njih po hotelu iz zemalja koji nisu u EU", otkrivaju iz Falkensteinera.
S dosadašnjim dijelom turističke godine su zadovoljni, kao i potražnjom, uz napomenu da njihove cijene nude dobar odnos vrijednosti  za novac te da su i ove godine gostima nudili razne pakete za rane rezervacije tijekom cijele godine uz provođenje dodatnih promocija i kampanja.
Svake godine imaju neku veću investiciju, pa su tako u 2017. obnovili  hotel Punat na Krku na višu kategoriju i tržišno ga repozicionirali, dok su  u 2018. investirali u hotel Funimation Borik te u razvoj resorta Punta  Skala s proširenjem sportskih sadržaja.
U 2019., pak, novi projekt je Premium Camping Zadar u njihovom resortu u Boriku u Zadru, koji će biti otvoren krajem lipnja, pri čemu ističu  da će taj luksuzni kamp s pet zvjezdica raditi cijelu godinu.
"Taj kamp donosi posve jedinstveni koncept kampiranja s puno različitih sadržaja, 375 smještajnih jedinica, od čega 276 parcela, 86 mobilnih kućica i 13 glamping jedinica. Specifičan je i po tome što je vrlo blizu  gradu te će njegovi sadržaji biti dostupni i građanima i turistima, a pri  gradnji i opremanju vodilo se računa i o održivom razvoju", kažu iz te  grupacije s naznakom da su zadovoljni početnim bukingom i za taj  kamp.
Ranije ove godine iz bečkog sjedišta te grupacije su najavili da su  počeli proces sveobuhvatnog i strateškog repozicioniranja svog brenda,  s ciljem da postanu vodeća hotelska grupacija u segmentu odmora u  srednjoj i južnoj Europi.
U portfelju te grupacije inače je 26 hotela i tri apartmanska naselja u  kategoriji četiri i pet zvjezdica u sedam europskih zemalja, a pod brendom Falkensteiner Hotels & Residences nude 4.700 soba, ostvaruju više  od 1,7 milijuna noćenja godišnje te promet od oko 180 milijuna eura.