Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Croatia Airlines ponovo leti u Europu: Od sredine mjeseca iz Zagreba lete u jedanaest europskih odredišta

04.06.2020. 09:42


Croatia Airlines tijekom lipnja povećava broj letova iz Zagreba u europska odredišta, te će od sredine mjeseca zrakoplovi nacionalnog avioprijevoznika povezivati Zagreb s 11 međunarodnih odredišta, priopćio je domaći avioprijevoznik.
Od 8. lipnja ponovno se uvode letovi na liniji Zagreb – Zürich na kojoj će putnicima biti na raspolaganju četiri jutarnja leta – ponedjeljkom, četvrtkom, subotom i nedjeljom, a od 15. lipnja i poslijepodnevni letovi ponedjeljkom, srijedom i petkom.
Toga dana (15. lipnja) obnavljaju se i izravne međunarodne linije iz Zagreba u još sedam europskih odredišta – München, Sarajevo, London Heathrow, Dublin, Rim, Bruxelles i Beč.
Iz Zagreba u München i Sarajevo Croatia Airlines letjet će ponedjeljkom, srijedom i petkom; London ponedjeljkom i petkom, a Dublin utorkom, četvrtkom i nedjeljom.


Obnovljene linije
Ponedjeljkom, četvrtkom i nedjeljom domaći avioprijevoznik letjet će za Rim preko Splita, za Bruxelles su predviđeni jutarnji letovi ponedjeljkom te poslijepodnevni četvrtkom, petkom i nedjeljom, a za Beč četvrtkom i nedjeljom.
Croatia Airlines još je 25. svibnja obnovio letove na liniji Zagreb – Amsterdam, na kojoj se leti svakoga dana jedanput, a uveden je i drugi dnevni let na liniji Zagreb – Frankfurt na kojoj se neprekinuto letjelo i tijekom epidemiološke krize. Također, od 1. lipnja zrakoplovi tvrtke ponovno lete na redovitoj liniji Zagreb – Kopenhagen, četiri puta na tjedan.
Tako će do sredine lipnja zrakoplovi nacionalnog avioprijevoznika povezivati Zagreb s 11 međunarodnih odredišta.


Domaći promet
U domaćem prometu 8. lipnja ponovno se uvodi linija Zagreb – Zadar – Pula jedanput na dan, a nastavljaju se obavljati letovi na linijama Zagreb – Split i Zagreb – Dubrovnik, dvaput na dan.
U kompaniji navode da je opseg letova prilagođen aktualnoj tržišnoj potražnji i uvjetima putovanja u skladu s trenutnom epidemiološkom situacijom u Europi, a moguće su i naknadne promjene u planiranom redu letenja.
Uvođenje ostalih linija u domaćem i međunarodnom prometu ovisit će o daljnjem razvoju situacije i tržišnoj potražnji, koja je uvelike smanjena zbog epidemije koronavirusa.