Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Dogovorili pripreme za turističku i protupožarnu sezonu

04.06.2020. 09:15


Pomoćnik ministra unutarnjih poslova, Damir Trut, jutros je sa suradnicima Marijanom Klanac, Darkom Majstorovićem i Srđanom Kušćevićem sudjelovao na radnom sastanku u Županiji. Domaćin mu je bio župan Božidar Longin sa članovima užeg tima županijskog Stožera civilne zaštite, načelnikom Šimom Vickovićem, načelnikom PU zadarske Antonom Dražinom, voditeljem Službe civilne zaštite Zadar Miroslavom Andrićem, pročelnikom Županijskog zavoda za hitnu medicinu Ivicom Erlićem, ravnateljem zadarske Opće bolnice dr. Željkom Čulinom i ostalima.
Pomoćnik ministra najprije se osvrnuo na razdoblje epidemije COVID-a 19, poručujući kako i dalje moramo biti na oprezu te ističući i sveobuhvatne pripreme za turističku i protupožarnu sezonu:
– Danas smo analizirali tri teme, jedna je bila tromjesečna aktivnost suzbijanja epidemije COVID-a, druga je priprema za turističku sezonu i treća protupožarna sezona. Teme su to vrlo bitne za ovo proteklo vrijeme, ali i za ono koje je ispred nas i za koje se nadamo da će biti turista te da će biti uspješna, pa će i naša ekonomija rasti i imati rezultata. Kao Nacionalni stožer, zajedno sa stožerima regionalne i županijske razine, a prvenstveno znanjem i sposobnosti našeg zdravstvenog osoblja, uz potporu svih nas suzbili smo epidemiju koronavirusa u Hrvatskoj. Ocjena je i naše države i međunarodne zajednice da smo jedna od uspješnijih zemalja koja je to kvalitetno napravila – poručio je Trut.


Uskoro opširnije …