Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Goran Ivanišević: Spektakl na Višnjiku je zajamčen!

04.06.2020. 08:36


Legenda hrvatskog tenisa Goran Ivanišević ovih dana ima pune ruka posla. Omiljeni Zec prvi se put u svojoj bogatoj karijeri našao u ulozi direktora turnira i to Adria Toura koji će se 20. i 21. lipnja održati u Zadru. Turnir organizira prvi reket svijeta Novak Đoković u suradnji s Hrvatskim teniskim savezom, a okupit će neka od najvećih imena svjetskog tenisa.
Goran uopće ne sumnja da nas u Zadru očekuje pravi teniski spektakl, te se nada da će i zadarska publika moći uživati u njemu s tribina.
– Turnir će se igrati na zemlji, bili smo spremni i na beton, ali su se iz Novakovog tima ipak odlučili za zemlju. Čekamo konačnu potvrdu o broju navijača koji će nam biti dopušten. Bit će stadion za devet tisuća ljudi koji će se montirati ovaj tjedan, a ja se nadam da će nam dopustiti pola tog kapaciteta da ipak publika vidi te najbolje igrače na svijetu! Ovo je svjetska prilika da prikažemo i Zadar i Hrvatsku u prekrasnom svjetlu, kao korona free zemlju, te pozovemo turiste. Zadar se pokazao ne samo kao košarkaški grad već i kao teniski grad s ona dva Davis Cup susreta što je organizirao nevjerojatno. Ne sumnjam da će i ova organizacija proći kako treba i da će svi naši gosti i tenisači koji dođu izvana biti iznimno zadovoljni – kaže Goran Ivanišević.
Goran će na turniru sudjelovati i kao Novakov trener u čijem je timu od prošle godine. Adria Tour nastao je na inicijativu srpskog teniskog asa kako bi promovirao sport, pozitivne vrijednosti i fair-play, ali i skupio sredstva za one kojima je pomoć potrebna. Adria Tour održat će se u nekoliko zemalja, a na njemu će uz Novaka zaigrati Dominic Thiem, Aleksander Zverev, Grigor Dimitrov, Viktor Troicki i drugi šampioni. U Zadru će nastupiti i dva najbolja hrvatska tenisača, Marin Čilić i Borna Ćorić.
– Novak je već i prije imao ideju da se organizira jedan tour odnosno par egzbicijskih mečeva u Beogradu, Sarajevu, Hrvatskoj. Teško je to organizirati, pogotovo s uobičajenim rasporedom tenisača. Ova korona, koliko god je zla i nesreće donijela, omogućila je i Adria Tour. Novak me pitao kako bi se mogla uključiti Hrvatska, ja sam provjerio s Hrvatskim teniskim savezom i uz njihovu pomoć odabrali smo Zadar. Novakova želja se ispunila i uz ovu ekipu koja dolazi mogu reći da će ovo biti teniski spektakl na ovom prostoru!
Adria Tour u Zadru privući će veliku pozornost domaćih i stranih medija, te svjetske teniske javnosti, a sve mečeve televizijski će prenositi Sportklub. Izvrsna je prilika da se Zadar još jednom potvrdi kao grad sporta, te Hrvatska kao sigurna turistička destinacija. (visnjik.hr)