Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

KARLO ULJAREVIĆ Radi se dosta, no i atmosfera je odlična i opuštena

04.06.2020. 14:47


Radna atmosfera na Višnjiku traje već skoro mjesec dana, a pod budnom paskom klupskih trenera košarkaši Zadra nadoknađuju izgubljeno vrijeme iz doba korone. Točnije, na treninzima su kroz svibanj bila prisutna petorica prvotimaca: Dominic Gilbert, Martin Junaković, Karlo Uljarević, Jure Planinić i Filip Vujičić, a nedavno im se pridružio i šesti član, Jan Palokaj. Dojmove s treninga koje su igrači željno iščekivali preko dva mjeseca provedenih u okviru svojih domova ponudio nam je zadarski Osječanin Karlo Uljarević. Njemu je sve dobro nakon onog dugog i ludog razdoblja provedenog unutar praktički četiri zida pa je bez po muke odlučio, čim se otvorila mogućnost, vratiti u Zadar gdje sada neumorno trenira iako je do početka nove sezone ostalo duga tri i pol mjeseca.


Trening utakmica
– Vratili smo se starim navikama i to je najvažnije. Ovi mlađi dečki su krenuli ranije od nas starijih i ritam nam je u početku bio skroz polagan. Zatim smo krenuli s dva treninga dnevno, a najviše smo radili na kondicijskoj spremi jer ipak je preko dva mjeseca stanke bilo previše. Treninge nam predvode Mario Mandir, Toni Dijan, Marko Selin, evo se pridružio i Samir Žuža te radimo u dvije grupe. Još uvijek ne možemo zajedno trenirati dok traju ove mjere protiv koronavirusa, ali sve je nekako kako i treba biti. Radi se dosta, no i atmosfera je uistinu odlična te dosta opuštena – kazao je na prvu Uljarević kojem ne smetaju sve propisane mjere protiv koronavirusa, ali je zato dobra vijest što se nakon jako dugo vremena zaigrala i trening utakmica, pet na pet.
– Zasad se pridržavamo pravila da radimo odvojeno i da ne koristimo svlačionice, ali i u tom smislu stvari idu na bolje. Baš smo jučer ujutro po prvi put nakon ožujka okusili igru pet na pet i definitivno je bio gušt odigrati tu trening utakmicu. Ide sve ka nekakvoj normali na koju smo navikli prije ove pošasti.


Veliki plus
U međuvremenu stigla je potvrda od ABA lige da će Zadar i sljedeće sezone biti članom regionalne elite.
– To je super i za klub i za grad. ABA liga je sigurno natjecanje koje kvalitetom može zadovoljiti naše apetite i mislim da je dobro što se dogodilo i to proširenje na 14 klubova. Veliki je plus što smo uspjeli nakon svih muka koje smo imali na terenu tijekom sezone zadržati status u regionalnoj ligi i jedva čekam da se ponovno zahukta sezona
U novu sezonu trebat će ući i s respektabilnim rosterom, no osim produljenja ugovora Vukovića još uvijek ništa bitno se nije dogodilo u klubu. Upražnjeno je mjesto trenera, a trebat će dovesti još četiri do pet igrača kako bi se i roster prve momčadi uspio zaokružiti.
– Iskreno još se zapravo ništa ne zna. U kakvom sastavu i s kojim trenerom ćemo krenuti u novu sezonu je zasad najveća nepoznanica. Nisam s nikim o tome još pričao jer se bavim samo s treninzima, a i rano je još donositi nekakve zaključke prije nego li se riješi pitanje trenera i rostera. U svakom slučaju će klub odlučivati o toj problematici, a na nama igračima je da se držimo našeg posla i tako je zapravo najbolje. Drago mi je što je Vuk (Domagoj Vuković op.a.) odlučio produljiti ugovor jer smo s njim sigurno jači, a nadam se da ćemo na kraju imati kvalitetu za uspješnu plovidbu kroz novu ABA sezonu.
 




Priča o višku kilograma je neistina i čista glupost


Mnogi navijači i simpatizeri Zadra su na fotografijama s prvog povratničkog treninga zamijetili jedan detalj koji je po njima nedopustiv. Naime, na društvenim mrežama i forumima isticali su kako je i preko fotografija vidljivo da je mladi playmaker, Karlo Uljarević, na prvi trening stigao s nekoliko kilograma viška napominjući kako je takvo nešto za profesionalnog sportaša neprimjereno. Upitali smo Uljarevića za komentar na te opaske očito prerevnih navijača.
– Ta priča o višku kilograma je potpuna neistina. Čim sam se vratio u Zadar dočekala me ta nevjerojatna vijest koju je netko plasirao, a nije provjerio je li to istina. Evo, potvrdit ću da sam se vratio u Zadar s »čak« jednim kilogramom viška, što znači da sam s prijašnjih 85 došao do 86 kg nakon dva i pol mjeseca provedenih bez normalnih treninga. Tako da ja ta priča o mojim kilogramima čista glupost i vjerujte mi ne obazirem se na tako nešto, ali sam i sad rekao što mislim o tome kad ste me već pitali – kazao je Uljarević.