Među odabranima 14 dječjih vrtića i škola s područja Zadarske županije

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika mkvanja
Ministarstvo kulture u rujnu nastavlja program »Ruksak (pun) kulture«
Autor: 
U provedbi programa u prošloj godini sudjelovalo 178 odgojno-obrazovnih ustanova, 49 dječjih vrtića, 91 osnovna škola, 30 srednjih škola i 8 centara za odgoj i obrazovanje
Vedran SITNICA
Od srednjih škola sa zadarskog područja sudjeluje SŠ Knez Branimir Benkovac

Početkom nove školske godine u rujnu Ministarstvo kulture nastavlja s umjetničko-edukativnim programom »Ruksak (pun) kulture« u kojem je do sada sudjelovalo više od 34 400 djece i mladih.
»S obzirom na novonastalu situaciju oko epidemije COVID-19, realizacija programa Ruksak (pun) kulture planirana je u dogovoru škola i izvoditelja programa«, priopćeno je u srijedu iz Ministarstva kulture, koje je na svojim web stranicama objavilo popis dječjih vrtića, škola i centara za odgoj i obrazovanje gdje će se u prvom polugodištu odvijati program.
U provedbi programa u prošloj godini sudjelovalo 178 odgojno-obrazovnih ustanova, 49 dječjih vrtića, 91 osnovna škola, 30 srednjih škola i 8 centara za odgoj i obrazovanje.
Također, u suradnji s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova Europske unije realiziran je »otočki« dio projekta, s programima na 21 otoku, u 5 dječjih vrtića, 26 osnovnih škola i 4 srednje škole.
Realiziran je i eksperimentalni program »Ruksak (pun) kulture – umjetnost i kultura« u vrtiću i školi u Subotici za djecu Hrvate izvan Republike Hrvatske. U 8 umjetničko-edukativnih programa sudjelovalo je oko 400 djece i mladih u odgojno-obrazovnim ustanovama u Subotici.
Prošle godine održana su i dva cjelogodišnja Ruksaka: »Vježbenica za pokret i ples u praksi«, Plesnog centra Tala i »Sedmi kontinent – filmska destinacija za djecu« Udruge Djeca susreću umjetnost, podsjećaju iz Ministarstva.
Programi su se održali u Dječjem vrtiću Bambi u Sunji i u Osnovnoj školi Budaševo – Topolovac – Gušće, u Budaševu. Obje odgojno-obrazovne ustanove nalaze se u području od posebne državne skrbi.(Hina)

 

Sudionici u programu

Dječji vrtići: DV Jadran - PO Jadran - PO Višnjik.
Osnovne škole: PŠ Tkon, OŠ Vladimir Nazor Neviđane, OŠ Biograd, PŠ Kukljica, PŠ Božava, PŠ Vir, PŠ Veli Iž, PŠ Silba, PŠ Kali, PŠ Dr. Blaž Jurišić Vrgada.
Srednje škole: SŠ Knez Branimir Benkovac.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno