Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Moram pod hitno kupiti tv-prijamnik

04.06.2020. 15:49


KADA NETKO IMA OMILJENOG GLUMCA…
Rekao sam kako više neću pisati o Vrdoljaku i njegovim filmovima, kao što nisam nikada pisao i protiv filma »General« iz poštovanja prema akterima, iako sam ga vrlo rado gledao, mislim seriju, jer volim filmove takvog tipa. Ali, ovaj tjedan su nam pustili još jedan partizanski Vrdoljakov film (koliko ih je samo snimio? Više nego ovih domoljubnih), a radi se o uratku po imenu »Povratak«. I nije to loš film, ima tu svega, ideoloških propitivanja, karakternih analiza likova i da se sada ne pravim dalje pametan, jer to i nisam baš, ali jedna me je stvar zbilja zatekla. Opet je glavnu ulogu glumio Boris Dvornik. Tek mi je tada palo na pamet da malo brojim. »Kad čuješ zvona«; »U gori raste zelen bor«; »Ljubav i poneka psovka«; »Povratak«; »Duga mračna noć«… Još fali da nam sljedeći tjedan puste »Od petka do petka«, inače film kojeg se Smoje kao scenarist odrekao, jer je grozan (film, ne scenarist), i imamo lijepi niz filmova. Da li je to pokušaj iskorištavanja velike Dvornikove popularnosti nastale nakon »Malog mista« (dobro, jedan film je nastao i prije), ili je možda u pitanju osobna simpatija između dva muškarca (ne! Nisam ni pomislio, ako ste to vi odmah pomislili, a ako i jeste, sram vas bilo), sada je teško reći. Doduše, imao je Vrdo i kasnije svoga omiljenog glumca Višnjića (tko to kaže da se punci i zetovi ne vole?), ali nekako nije to ista kategorija. Ne kažem da je Višnjo loš glumac, ali bogami nije kao legendarni Dvornik. Ali, što sam ono htio reći? Najbolje ništa.


KAKO JE TO KADA PIŠEŠ O POZNATIMA PA TI PRIJETE BATINAMA
Ne znam smijem li uopće pisati o ovoj drami s Mijom Begović i hitnom službom. Imam loša iskustva sa onim tekstom o onome kada je kampirala pred stanom iz kojeg ju je izbacio bivši muž pa su dolazili nounari i nadugo i naširoko pisali o tome. Tada sam onako usput verbalno dotaknuo i jednog njenog daljnjeg rođaka čije ime zbog strašnih prijetnji ne smijem ni spominjati, iako je dotični i tada, a bogami i kasnije bio sudionik afera mnogih, tj. stalno se neki repovi vuku za njime, skandali i afere, ali on je tada rekao da sam ja ljubomoran što je njegova žena mlada i lijepa, a moja žena je stara i debela. Da, doslovno tako. Doduše, ja ženu ni nemam, a nema je ni on jer je očigledno, bez obzira na bogatstvo, ne može zadržati, a mene moje drage prijateljice bar vole ovakvog nikakvog kakav sam već nizašto.
Ali, prestanimo mi hvaliti mene i pisati o tom gospodinu čije ime ne smijem spominjati zbog strašnih prijetnji po integritet moga života pa neću ništa o tome osim da je bio u vezi s Vlatkom Pokos pa su se rastajali preko medija i tako to. Inače Vlatka mi je išla na živce jer je koristila krzna mrtvih životinja, što je stavlja u isti nivo s lovcima, a lovce organski ne podnosim, ali mi je u zadnje vrijeme otkako se odselila u daleku Kanadu, nekako simpatična postala


KAKO JE TO KADA ZVIJEZDA MORA U ČEKAONICU?
Vratimo se mi našoj Mii. Ona je glumica. Ja doduše baš i ne znam u kojima je ona filmovima glumila osim u seriji »Vila Marija«, ali je završila glumačku akademiju što ipak znači da je glumica. Imali smo dakle aferu s izbacivanjem iz stana bivšega supruga pa onda afera oko korištenja gradskog stana iz kojeg se također morala seliti, pa natezanje s bivšim šogorom čije ime pod smrtnom prijetnjom ne smijem spominjati jer je njegova žena mlada i lijepa, a moja stara, ružna i debela pa je onda bila u nekom rijalitiju gdje se isto s nekim svađala, pa onda svađa s Vlatkom Pokos o navodnom zlostavljanju male Lane, pa tu je i ona noć provedena u pritvoru nakon što se sukobila s prometnim policajcima i nazvala ih »Srbima«… Težak neki karakter, usudio bih se primijetiti.
Ali, pustimo mi te stare afere… Vratimo se novima. U medijima dakle saznajemo da je ovaj put sukob bio u Hitnom bolničkom prijemu. Čovjek je jako nervozan kada ima zdravstvenih problema, a pogotovo kada ima visoki tlak. Ja već dvadeset godina imam povišeni krvni tlak. Ja sam jako nervozan čovjek. I na kraju, usudio bih se primijetiti da nikada konfuzniju kolumnu nisam napisao. To je vjerojatno zato što nisam ni gledao tv- program ovaj tjedan pa ne znam o čemu bih pisao. Moram pod hitno kupiti tv-prijamnik.