Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Predstavnici Grada Zadra, Nasada i Čistoće na Silbi

04.06.2020. 19:15


Pročelnik Odjela Grada Zadra za komunalno gospodarstvo Ivica Katić i predstavnici gradskih tvrtki Nasada i Čistoće posjetili su u srijedu otok Silbu kako bi s nedavno izabranom predsjednicom Mjesnog odbora, Dijanom Klanac, razgovarali o svim problemima s kojima se suočavaju uoči početka glavne turističke sezone.
Silba je od srijede ponovno dobila izvanrednu trajektnu liniju tijekom lipnja i to zahvaljujući Gradu Zadru koji se dogovorIo s tvrtkom Šangulin da im ustupi svoj trajekt za opskrbu otoka. Za tu izvanrednu liniju, koja će prometovati četiri puta tijekom ovog mjeseca, Grad je izdvojio 90 tisuća kuna. Oko nastavka ove linije i u srpnju trebali bi se dogovoriti Županijska lučka uprava (ŽLU) i Jadrolinija.
Dijana Klanac, koja je nedavno na mjestu predsjednika MO Silba naslijedila Nenada Burića, a koji je podnio ostavku, kazala je kako na otoku ima dosta problema, ali da su već uspostavili suradnju sa svim gradskim odjelima.
– Prioritet mi je rad za boljitak otoka. Najvažnije nam je da što prije završe radovi na obnovi trajektnog pristaništa, a moram pohvaliti dobru suradnju sa Županijskom lučkom upravom koja je investitor ovog projekta. Nadamo se kako ćemo do Silbe uspjeti uspostaviti ljetni red plovidbe, budući da na otoku u tom razdoblju boravi prosječno pet do sedam tisuća ljudi, a osim nas domaćih brojni su vikenDaši i gosti, priča Klanac dodajući kako na Silbi ima oko 900 kuća i vikendica.
– Snažno nevrijeme koje je poharalo naš otok najviše štete je nanijelo na predjelu Lungomare gdje su stradale privezane brodice. Preko naše zadruge uspjeli smo obnoviti većinu onoga što je stradalo, a Grad će zadruzi refundirati sav novac koji je utrošen za obnovu, govori prva dama Mjesnog odbora.
Inače, u Županijskoj lučkoj upravi su procijenili kako će rok za dovršetak radova na rekonstrukciji trajektnog pristaništa probijen za najmanje 15 dana, što znači kako se njegovo puštanje u promet očekuje potkraj srpnja.