Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Biograd dobiva nove gradove prijatelje

03.07.2012. 22:00
Biograd dobiva nove gradove prijatelje


Predstavnici Grada Biograda  bili su sudionici još jednog zanimljivog projekta koji se financira iz Europskih fondova.  Radi se o projektu “Four Generations for Europe”  održanom u mađarskom gradu Felsonyeku.
U realizaciji projekta sudjelovala su 363 sudionika iz  devet gradova i iz pet različitih  zemalja, a uz domaćine i Biograđane partneri na projektu  bili su i predstavnici talijanskih, čeških i slovačkih gradova. Kako su nam kazale  predstavnice biogradske Lokalne akcijske grupe “Laura” –  Lucija Oštrić, Ivana Genda i  Alda Sovitti-Borčilo, rad na  ovom projektu trajao je tri dana.
Uz njih su na skupu bili  članovi biogradske Glazbene  škole, predvođeni nastavnikom Adnanom Huseinbegovićem, koji su u svom programu izveli niz glazbenih  točaka. Valja naglasiti da je  projekt financiran sredstvima  Europske Unije, i to kroz program “Europe for Citizens” –  Europa za građane, koji potiče  bratimljenje gradova, suradnju, bolje poznavanje i razumijevanje na međunarodnom  planu.
Konkretan primjer kako se  to može realizirati u praksi je i  postignut dogovor, prema kojemu će Biograd, mađarski  Felsonyek te talijanski Villamagna uspostaviti međugradsku i međunarodnu suradnju  na više planova. Sljedeći susret koji će potaknuti bržu provedbu takvog programa održat  će se u kolovozu u Italiji.