Doktor iz Oza

Slika korisnika admin
Dr. Oz

DEBELA DJEVOJČICA I SAVRŠENI  DJEČAK

Svako malo me iznenadi neka nova  reklama koja mi poremeti ionako krhko  duševno stanje. Ova je posebno zanimljiva. Na sunčanoj plaži nalazi se  jedna sretna, zdrava i mlada obitelj. U  stvari, tata i mama bi lakše prošli kao  stariji brat i sestra, ali nema veze. "Tata"  se drži za ruke sa "sinom", a "mama"  isto tako sa "kćeri". I onda stariji zgrabe  mlađe i privinu ih sebi i počnu se vrtiti u plićaku. I sve  bi to bilo dobro da nije očigledno kako je djevojčica  debela i kako je mamica nije u stanju podići i zavrtiti.  Trudi se ona, ali dijete je predebelo, i dok tata vitla sa  sinčićem po zraku kao krilom helikoptera, dotle se  mamica muči (puf, pant!) i uzdiše u uzaludnim pokušajima.

I što se događa? Kamerman je svjestan drame koja se  odvija i miče kameru sa pretile ženskadije i snima samo  ova dva skladnio građena, preplanula muška tjela. I ne  samo da ih snima, nego su ga toliko fascinirali da ne  skida oko kamere s njih, a ovi se vrte, vrte i vrte... Prava  idila. A one ženske kao da nikada nisu ni postojale.  Gdje li su samo nestale?

EMISIJA ZA TUPASTE I DEBELE AMERIKANCE

Dr. Oz postaje sve popularniji, toliko da ga one  osobe za koje pouzdano znam da naginju hipohondriji redovito prate, a on onako vitak i elegantan  naprosto blista na malom ekranu. Zove me jedna  takva persona da mi kaže da brzo okrenem program  jer dr. Oz govori o povišenom krvnom tlaku, bolesti  od koje patim, a dami nitko ne može objasniti zašto,  s obzirom da živim zdravo i pravo. Ali, zakasnio  sam. Tu su temu već završili i krenuli na novu, ali  sam, s obzirom da sam već počeo gledati, odlučio  nešto i naučiti i čuti i nešto korisno. Sveznajući  doktor sluša novo pitanje, a jedna djevojka pita  doslovno ovako: "Zašto za vrijeme orgazma ispuštam vjetrove?" Zakolutao sam očima dok je on  nešto pričao o anatomiji zdjelice i čekao sljedeće  korisno pitanje... A ono je išlo ovako: "Zašto tjedan  dana prije mjesečnice pojedem sve u smočnici?"  Treće pitanje nisam čekao. Zauvijek sam se oprostio  s dr. Ozom svjestan da ću ubuduće bolje paziti kako  okrećem program. Zabava za tupaste i debele Amerikance.

SUPER EMISIJA ZA LJUDE SMANJENE  INTELIGENCIJE

Čitatelji mi već dulje vrijeme skreću pažnju na  jednu seriju koja je toliko glupa da je u toj gluposti i  jako smiješna, a zove se "Krv nije voda", ili tako  nekako. To je u stvari rekonstrukcija nekog nepriličnog i kvazizanimljivog događaja, s tim da je  "rekonstruiraju" tzv. naturščici, tj. glumci koji to  nisu. Sada će netko jako zloban reći da u našim  filmovima i serijama i inače glume neki glumci koji to  rade kao da su nasumce pokupljeni sa ulice, ali to je  jako zlobno i ja to nipošto ne želim tvrditi. A ovi su  zbilja grozni.

Ustvari, sve je grozno. I zamisao i scenarij i izvedba  i gluma... A najbolja je ova glavna "glumica". Ona se  kao nešto spetlja s nekim tipom i ostane s njim u  drugom stanju i kada je bilo najnapetije on nestaje i  nema ga, a ona ga traži i traži... Pita prijatelje njegove  i rodbinu, saznaje stvari koje je čude... I dok se to  odvija, ona ponavlja jedno te isto: "Ne mogu vjerovati".  "Ne mogu vjerovati". "Ne mogu vjerovati"... I tako cijelu  emisiju. Ništa ona ne može vjerovati. Na kraju sve  završi sretno, svi se vole, dobri su, zadovoljni, zločesti  su u rukama pravične policije, a ja, koji sam ovo morao  gledati od početka do kraja, čvrsto obećajem svom  napaćenom i oštećenom mozgu da mu više neću raditi  ovakve neugodnosti. Dovoljno je već taj jadni organ  pretrpio.

FILM ZA SVA VREMENA

Hrvatska je televizija došla pameti i počela malo  koristiti skriveno blago koje ima u arhivima. Mislim, koristili su oni to i prije ali neravnomjerno,  tako da smo "Tko pjeva zlo ne misli" gledali  tristotinjak puta, a neke isto tako vrijedne filmove  jednom ili nijednom. "H-8" je film za sva vremena i  trebalo bi ga češće puštati, ako ništa drugo, da  današnje generacija filmaša nešto i nauče. Uvodnu  je riječ dao Antun Vrdoljak kojeg je, kada govori o  filmu, a ne o sportu i politici, sasvim ugodno slušati,  tako da smo saznali i neke zanimljivosti koje nismo  znali.

Nikola Tanhofer je svoje remek djelo snimio 1958.  godine po istinitom događaju, a u filmu su glumili  vrhunski glumci poput Pere Kvrgića, Marije Kohn,  Vanje Dracha, Borisa Buzančića, Mije Oremović,  Fabijana Šovagovića, Antuna Nalisa i da ne nabrajamo više. Sve je napravljeno majstorski, a osobito ako uzmemo u obzir tehničke uvjete vremena u  kojima je filma nastao. U svakom slučaju... Ponovilo  se.

zadarskimario@gmail.com

 

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno