Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Gaćini nedostaje mirnoća

Autor: Šime Ćurko

03.07.2013. 22:00
Gaćini nedostaje mirnoća

Foto: FAH



Da bi se Gaćina razvio u igrača koji će u sljedećih nekoliko godina biti jedan od najboljih igrača u Europi mora uloviti veći kontinuitet kvalitetnih nastupa – smatra Korenić


Zvonimir Korenić, izbornik i trener muške stolnoteniske reprezentacije, u razgovoru objavljenom na službenim internetskim stranicima HSTS-a, između ostalog govorio je o Andreju Gaćini koji je došao do statusa jednog od najboljih europskih igrača.
– Gaćinin uspon do današnje razine (oko tridesetog mjesta na WR) događao se u dosta zdravom kontinuiranom razvojnom procesu. Nakon što je maksimalno iskoristio mogućnosti u Hrvatskoj otišao je u inozemstvo (Charlleroi, Saarbrucken, Ochenhausen, Grenzau) gdje je dobio dodatni poticaj u razvoju kroz profesionalni odnos ljudi i institucija oko njega. Veliku ulogu je tu odigrao i dao ogroman doprinos naš trener Dubravko Škorić koji je radio s njim u razdoblju od nekoliko godina. Mislim da je trenutačno na još jednoj prekretnici u karijeri. Da bi se razvio u igrača koji će u sljedećih nekoliko godina biti jedan od najboljih igrača u Europi, za što je apsolutno sposoban, mora uloviti veći kontinuitet kvalitetnih nastupa.
Korenić je popom pojasnio svoje razmišljanje o Gaćini.
– Vidljivo je da se može nositi s najjačim europskim pa i svjetskim igračima kada je u punoj formi, ali mu još nedostaje mirnoća u određenim trenucima mečeva. Upravo sam o tome i razgovarao s njim nakon EP-a u Herningu gdje je, po mome sudu, igrao svoj najbolji stolni tenis. Kada ostvari tako visoku razinu igre i rezultata mora biti oprezan da ne upadne u mnoge zamke koje stoje na putu prema stabilizaciji igre i rezultata, odnosno daljnjem napretku. Zbog toga je ključno da ostane maksimalno fokusiran na svaki detalj u životu profesionalnog sportaša kako u treningu tako i u stvarima koje mladom čovjeku mogu odvući koncentraciju, “otupjeti oštricu” ili glad za uspjehom. Naš je zadatak da mu maksimalno pomognemo u logističkom i stručnom dijelu te da prihvatimo činjenicu da je na nama, ali i na njemu izuzetna odgovornost u nadolazećem razdoblju.