Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Imanje Perislava Zrilića

Autor: Ante Kolega

03.07.2013. 22:00


Uživao sam na imanju Perislava Zrilića, ravnatelja poduzetničkog centra u Zadru, benkovačkog Zadranina, u društvu s dvadesetak gušticira dobre kapljice i jela.
Povod je njegovo dobiveno odličje na prvenstvu za crna otvorena vina na posljednjoj Stankovačkoj vinskoj smotri.
Dočekao me uredan mladi vinograd domaćih sorata, koji omeđuje imanje s prekrasnom stilskom kamenom kućicom, verandom i pomoćnim prostorijama.
Na olimpijskom boćalištu okupili se Šparica, Toni, Aldo, Gvido, Jugo i Vele, a Neven Mijolović predvodi kartašku skupinu.
U bliskoj budućnosti na imanju vidim bazen, životinjski vrt s domaćim pasminama, malenu vinoteku i seljačku trgovinu izvornih poljodjelsko prehrambenih proizvoda.
U širem vidokrugu vidim investitore u svojevrsno benkovačko selo, s pripadajućim starim seoskim obrtima, suvenirnicom, restoranom, zabavnim središtem i seoskim apartmanima.
U sklopu sela, u mojoj viziji, stoji Zrilićeva vinarija s vrsnim vinima domaće provenijencije, zasad samo pasionirana vinara.
Ta proizvodnja služit će kao posebna turistička atrakcija za goste koji se žele nauživati svježine benkovačkih noći, okusa i mirisa posebnih poljodjelskih proizvoda.
Ovaj oblik ponude, koji sam zamislio prigodom posjeta i druženja Zadrana na benkovačkom imanju, već se pomalo ostvaruje u nekim drugim ravnokotarskim mjestima.
Jaki novčani fondovi koji Hrvatima stoje na raspolaganju u EU, mogu se ostvariti i oživotvoriti u našeg domaćina Perislava.
Hoćemo li svi skupa iskoristiti i doživjeti ove raspoloživosti, ovisi o našoj organiziranosti, hrabrosti i poduzetničkoj probitačnosti.
Vaš Bage