Dvije Amerikanke u Biogradu besplatno uče djecu engleski

Slika korisnika valentinam
Ljetna škola
Osim učenika Osnovne škole Biograd i njezinih područnih škola, u školu su se uključila i djeca iz susjednih mjesta te djeca gostiju, turista koji ljetuju u našem gradu, rekla je Paula Rogić, stručna suradnica u Gradskoj upravi
Velimir BRKIĆ
Fotografija učenika prijepodnevne smjene sa svojim predavačicama i domaćinima

U organizaciji Grada Biograda na Moru i svjetske volonterske organizacije Learning Enterprises započela je šesta po redu besplatna Ljetna školu engleskoj jezika koju polazi oko 120 mladih polaznika.

- Osim učenika Osnovne škole Biograd i njezinih područnih škola, u školu su se uključila i djeca iz susjednih mjesta te djeca gostiju, turista koji ljetuju u našem gradu, rekla je Paula Rogić, stručna suradnica u Gradskoj upravi.

Ljetna škola engleskog jezika održava se svakodnevno u biogradskoj Gradskoj vijećnici.

- Ima šest grupa i svaka grupa uči isključivo na engleskom jeziku, tri puta tjedno, ukupno šest tjedana. Tri puta tjedno nastava prilagođena predškolcima održavat će se i u Dječjem vrtiću Biograd, ističe Rogić.

Riječ je o besplatnoj školi koju vode učiteljice iz Amerike, Michelle Ferguson iz Philadelphije i Jenny Lin iz Californije, te je kao takva još zanimljivija mališanima.

- U ovom prekrasnom mediteranskom gradiću s djecom je baš lijepo raditi, imaju dobre temelje iz engleskog jezika, naročito starije grupe. Skoncentrirana su i poput spužve upijaju svaku riječ, željni su novog znanja, govori predavačica Michelle, mlada volonterka iz Amerike.

Prvi susret s gradom Biogradom i uopće Hrvatskom, kažu, ostat će im u lijepom sjećanju.

- Uz rad s djecom koji je posebno interesantan i inspirativan tu je još i lijepo vrijeme i čisto more, a lijepo je spojiti ugodno s korisnim, naglasila je Jenny.

Prije dolaska u Biograd Amerikanke su s drugim predavačicama ovakvih ljetnih škola koje se održavaju diljem Hrvatske, u Splitu odradile pripremni seminar za rad koji će ovdje obavljati.

Grad je za dvije američke volonterke osigurao smještaj i hranu, Jenny i Michelle osobno su platile zrakoplovne karte i sve ostalo.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno