IVAN MARINKOVIĆ Teško da ću igdje biti prihvaćen kao u Zadru

Slika korisnika valentinam
Dobitnik nagrade "Trofej Frane Vukić"
Autor: 
Ovo nije fraza, ali moje brojke su zasluga cijele momčadi, i to od stručnog stožera do suigrača. To je potpuno zajednički uspjeh i sebe ne bih isticao na bilo koji način - kazao je Marinković
Vedran SITNICA
Ivan Marinković s trofejem Frane Vukić

Ivan Marinković je dobitnik nagrade "Trofej Frane Vukić" u sezoni 2016./17. S 14,62 indeksnih poena u prosjeku, Marinković je osvojio ovosezonsku titulu ispred organizatora ugre Jakova Vladovića (12.44) i Lovre Mazalina (11.52).

- Ovo je za mene jako lijepa nagrada, jedna od najvećih u karijeri - rekao je Marinković, koji je jučer "svratio" do Zadra, a tu je, kako i sam kaže, "na rastanku od Zadra".

- Imali smo dobru sezonu. Zadovoljan sam. Ostvarili smo ostanak u ABA ligi, što je i bio primarni cilj, a to nije bilo nimalo lako za ostvariti, pogotovo kada uzmemo u obzir količinu pehova koju smo imali. Svakako da je sezona bila prepuna uspona i padova, ali kada je bilo najpotrebnije, bili smo pravi.

Od početka sezone Marinković se nametnuo kao jedan od najboljih strijelaca Zadra, k tome je dodao i solidan broj skokova pa se ubrzo nametnuo i kako jedan od najboljih igrača ABA lige.

- Ovo nije fraza, ali moje brojke su zasluga cijele momčadi, i to od stručnog stožera do suigrača. To je potpuno zajednički uspjeh i sebe ne bih isticao na bilo koji način.

Koliko je činjenica da ste imali Jakova Vladovića na "playu" pomogla vama centrima?

- To zaista nije teško pitanja. Strahovito nam je pomoglo to što je Jakov bio tu. On je realno bio naš najbolji igrač, motor ekipe i zna se od kojeg igrača je kretala večina naših napada i što je to značilo za našu igru, pogotovo ne mojoj poziciji. Osim toga imali smo i Lovru Bašića koji je strahovito talentiran igrač, ali koji na žalost nema sreće s povredama i nadam se da će uskoro uhvatiti pravi ritam igara, jer s Vladovićem i Bašićem je sigurno da će i ostali igrači dobiti priliku da napreduju.

Nova destinacija?

- U ovom trenutku još nemam novi klub.

Kako će te pamtiti dvije godine u Zadru?

- To su bile dvije najbolje godine u mojoj karijeri i što se tiče igara i što se tiče samog života. Zaista sam bio fantastično prihvaćen i teško da će me itko prihvatiti kao što su me prihvatili Zadrani.

A zahvalit ćete se...

- Svima. Od građana Zadra preko ljudi iz uprave, menadžmenta, stručnog stožera, suigrača, ljudima gdje sam stanovao, gdje sam se hranio. Ne smijem nikoga izdvajati. Jednostavno mi je Zadar pružio mnogo i ja se nadam da sam se na neki način odužio svojim igrama.

Možda se i jednog dana vratite u Zadar?

- To bih svakako želio i nadam se da je ovo samo privremeni rastanak. 

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 5 (1 glasova)