Parkiralište kod bolnice će se ograditi i naplaćivati

Slika korisnika valentinam
Opća bolnica Zadar uvodi red
Angažirali smo stručnjake kako bi iznašli najbolje rješenje. U svakom slučaju, parkiralište će morati biti ograđeno, a najvjerojatnije ćemo uvesti i naplatu. Prije svega, trebat će ga urediti što iziskuje i dodatna sredstva, ističe dr. Karuc
Arif SITNICA
Za izradu rješenja angažirani su stručnjaci

Iako je Opća bolnica Zadar vlasnik parkirališta na poziciji između bolničkog kompleksa i plaže Kolovare te je taj prostor prije svega  namijenjen pacijentima, posjetiteljima i zaposlenicima te zdravstvene  ustanove, tamo godinama već slobodno parkiraju i oni koji ne bi trebali.

Prostor, naime, nije ograđen pa godinama već, posebice za ljetnih  mjeseci, tamo vlada opći nered i kaos. Stoga su u OB Zadar tome odlučili  stati na kraj i uvesti red. Na koji konkretno način će u konačnici parkiranje na toj poziciji biti uređeno, još uvijek nije poznato, a kako doznajemo  od dr. Edija Karuca, zamjenika ravnatelja zadarske bolnice, u tijeku je iznalaženje najboljeg rješenja.

- Angažirali smo stručnjake kako bi iznašli najbolje rješenje. U svakom  slučaju, parkiralište će morati biti ograđeno, a najvjerojatnije ćemo uvesti i naplatu. Prije svega, trebat će ga urediti što iziskuje i dodatna sredstva  za to. Čim prijedlog rješenja bude gotov, proslijedit ćemo ga Zadarskoj  županiji, osnivaču OB Zadar, nakon čega ćemo moći govoriti i o detaljima, odnosno kako bi to trebalo izgledati i funkcionirati, kaže dr. Karuc.

Ograđivanje bolničkog parkirališta zasigurno će olakšati život i stanarima okolnih zgrada te osigurati mirniji san pacijentima u dane vikenda.  Upravo to parkiralište zgodno je mladima koji vikendom izlaze u  obližnje noćne klubove i u centar grada. Posljedično, u sitnim satima, tu  vlada galama, škripa guma, odbacuju se boce i limenke, a nerijetko dođe  i do verbalnih i fizičkih sukoba kojima obično kumuje alkohol.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 5 (2 glasova)