Sanja Petrovski obilježava 40 godina umjetničkog djelovanja

Slika korisnika valentinam
23. Zadarsko kazališno ljeto
Lakoća i sklad u kontekstu surove stvarnosti, ono što ples i sloboda izražavanja donose u svakodnevnom životu, uvijek nov i iznenađujući proces stvaranja tematika je kojom se bavi predstava Noći…koreofrenija
Sanja Petrovski slavi značajnu obljetnicu

Nova predstava Zadarskog plesnog ansambla izvest će se na 23. Zadarskom kazališnom ljetu u petak, 7. srpnja s početkom u 21.30 sati. Ovom predstavom Sanja Petrovski obilježava 40 godina umjetničkog djelovanja. Kao plesač, koreograf i pedagog ostavila je neizbrisiv trag na zadarskoj plesnoj i kulturnoj sceni.

Lakoća i sklad u kontekstu surove stvarnosti, ono što ples i sloboda izražavanja donose u svakodnevnom životu, uvijek nov i iznenađujući proces stvaranja tematika je kojom se bavi predstava Noći…koreofrenija. Svojevrsno samoispitivanje, propitivanje i vječna dilema što i kako, potraga za osobnošću i sebstvom izražavaju se kroz nesigurnost i simpatičnu besmislenost postupaka i djelovanja. Sublimirani kontrasti apstraktnih i mitskih slika pridaju novo značenje cjelini.

Izvođači i koautori su: Patricia Gospić, Ruby Ivosić, Božena Zrilić, Maja Petani, Korina Oltran, Klara Zrilić, Dora Matija Antonina, Marija Šarić- Ban, Silvana Čeko-Jurišić i Sanja Petrovski.

Na predstavi sudjeluje tim suradnika, kolega i učenika koji su pratioci projekata Zadarskog plesnog ansambla i samog koreografa dugi niz godina. Koncept, koreografiju i izbor glazbe potpisuje Sanja Petrovski, za glazbu su zaduženi Nenad Sinkauz, Kodo i Grandbrothers, kostimograf jw Marija Šarić-Ban, oblikovatelj svjetla je Igor Petrovski, fotograf i grafički obikovatelj je Igor Gluić, a oblikovatelj tona Tomislav Kraljević Shome. 

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno