Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Jesmo li grad koji je psima rekao NE?

04.07.2018. 19:59
Jesmo li grad koji je psima rekao NE?


Grupa na društvenoj mreži Facebook pod imenom "Zakaj volim pese" broji 40 tisuća članova, a okuplja ljubitelje pasa kako bi si uzajamno pomogli. Nedavno je izašla objava u kojoj je Zadar došao na loš glas. U njoj se ističe kako su iznimno brojne oznake "zabrane za pse" zasmetale nekim članovima grupe.
– Adio Zadre! Znači grad koji je rekao NE PESEKIMA! Tisuću oznaka zabrane za peseke. Jednostavno lep grad, ali odvratan! Čekamo u redu za trajekt na neki od otoka! Ihaaaaaa, stoji u jednoj od objava.
Za komentar na ovu ne tako lijepu titulu koju su gradu nadjenuli članovi spomenute grupe upitali smo Robertina Dujelu, pročelnika Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i zaštitu okoliša. Također, upitali smo ga ima li kakvih novosti po pitanju plaže za pse koja u Zadru još uvijek ne postoji, a najbliža i jedina se nalazi u Privlaci.
Dujela je kazao kako su uvijek za razgovor, razmjenu mišljenja i spremni za suradnju te je ovim putem zamolio udrugu "Zakaj volim pese" da mu pošalju sugestije.
– Osobno volim pse. Imam psa i svjestan sam činjenice da ima prostora za napredak u dijelu prilagođavanja javne površine vlasnicima i njihovim ljubimcima. Pokazujemo aktivni interes za rješavanje problema i u tom segmentu, kazao je Dujela dodavši kako je na tragu toga, UO za komunalne djelatnosti i zaštitu okoliša između ostalih aktivnosti, postavilo košare za otpatke isključivo za pse duž nogostupa ulice Ante Starčevića.
– Par lokacija u gradu nam je prikladno za uređenje kako bi vlasnici sa psima mogli imati kvalitetniji prostor za druženje. Molimo ovim putem i „udrugu/grupu“ da nam pošalju svoje sugestije, kao i sugestije u svezi plaže za pse, kazao je Dujela dodavši kako su uvijek otvoreni za razgovor i suradnju.
Također, Dujela je kazao kako su spomenuti znakovi postavljeni na inicijativu mjesnih odbora ili upravitelja korisnika pojedinog javnog prostora gdje se isti nalaze.