Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Policajci savjetuju o samozaštiti od najčešćih kaznenih djela u turističkoj sezoni

04.07.2019. 13:15
Policajci savjetuju o samozaštiti od najčešćih kaznenih djela u turističkoj sezoni


Segment sigurnosti u turizmu jedan je od najznačajnijih elemenata koji svaku turističku destinaciju čini konkurentnijom i poželjnijom potencijalnom turistu.
Policijski službenici za prevenciju Ureda načelnika se nadležnim policijskim postajama, djelatnicima Turističke zajednice Zadarske županije i drugih turističkih zajednica, te sa djelatnicima Zadarske županije i Sveučilišta u Zadru  već od  mjeseca travnja provode edukacije iznajmljivača u privatnom smještaju, građana, predstavnika lokalne samouprave,  djelatnika turističkih zajednica  i turističkih vodiča o važnosti samozaštitnog ponašanja te važnosti suradnje građana s policijom.
U tijeku je i obilazak gradskih četvrti, trgovinskih centara, plaža i kampova u kojima boravi veći broj turista. Tim prigodama turiste se, kao i ostale građane, kroz razgovor izravno savjetuje, upućuje i educira. Poseban naglasak je na savjetovanju o samozaštiti od najčešćih kaznenih djela u turističkoj sezoni kao što su: krađe na plažama, u trgovinskim centrima ili na mjestima javnog okupljanja, provale i krađe iz stambenih objekata i vozila, drske krađe, kao i o svim drugim kaznenim djelima.
Od početka srpnja policijski službenici  za prevenciju Ureda načelnika PU zadarske u suradnji sa policijskim službenicima Druge policijske postaje Zadar obilaze  trgovinske centre. Obišli su  i Zračnu luku Zadar  te su posjetitelje trgovinskih centara i putnike  na Zračnoj luci Zadar upoznavali  sa savjetima o samozaštitnom ponašanju.
U suradnji sa stranim policajcima iz Republike Poljske i policijskim službenicima Postaje pomorske i aerodromske policije posjetiteljima su podijeljene preventivne brošure sa savjetima o samozaštitnom ponašanju „Siguran odmor“.
Preventivne aktivnosti se nastavljaju sutra u Biogradu. (PU zadarska)