Za uštedu energije 6 milijuna kuna

Slika korisnika mkvanja
Počelo uređenje gimnazijske zgrade u Parku V. Nazora
Nakon energetske obnove trebali bismo uštedjeti oko 50 do 60 posto energije. Tijekom radova promijenit će se stolarija, odnosno svi prozori na zgradi, te će se iznutra urediti izolacija, a s čim smo imali velikih problema. Također, uredit će se pojedini prozori koji su prokišnjavali, kao i krovište koje također prokišnjava na nekoliko mjesta, kazao je ravnatelj Gimnazije V. Nazora Rade Šimičević
Zadarski list/Arhiva
Zgrada u Parku Vladimira Nazora dom je četirima školama

Početkom srpnja započeli su i radovi na energetskoj obnovi gimnazijske zgrade u Parku Vladimira Nazora. Riječ je o projektu vrijednom oko 6 milijuna kuna, a koji je dijelom financiran iz sredstava EU, a dio »pokriva« Zadarska županija.
Riječ je o zgradi koju koriste četiri zadarske škole. U prizemlju je Prirodoslovno-grafička škola, na prvom katu je Gimnazija Jurja Barakovića, drugom Gimnazija Vladimira Nazora te na zadnjem katu i dijelu potkrovlja Prirodoslovno-grafička škola.
- S radovima smo započeli nakon što je završila školska godina te sve obaveze oko državnih matura. Naime, zbog konzervatorskih razloga ne smijemo dirati vanjsku fasadu zgrade te će svi radovi izolacije biti napravljeni iznutra, a što nismo mogli dok je trajala nastava. Sada smo se organizirali da se sjednice i vijeća odvijaju u dvije učionice dok su ostale slobodne za radnike. Ukoliko sve bude prema dogovorenoj dinamici, radovi bi trebali biti gotovi do početka nove školske godine, rekao nam je Rade Šimičević, ravnatelj Gimnazije Vladimira Nazora. Istaknuo je kako se nada da će se poštovati dinamika radova jer se radi unutar zgrade te ne vidi razloga za njihovo prolongiranje.
- Nakon energetske obnove trebali bismo uštedjeti oko 50 do 60 posto energije. Tijekom radova promijenit će se stolarija, odnosno svi prozori na zgradi, te će se iznutra urediti izolacija, a s čim smo imali velikih problema. Također, uredit će se pojedini prozori koji su prokišnjavali, kao i krovište koje također prokišnjava na nekoliko mjesta, a zbog čega su u Školi primjenjenih umjetnosti imali velikih problema, dodao je Šimičević potvrdivši kako je ovo velik projekt za sve škole, čiji će učenici od jeseni imati bolje uvjete rada.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno